Πάρος: Λειτουργία 5ου Νηπιαγωγείου Παροικίας

03 Ιουνίου 2020 20:37

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ενημερωθήκαμε από όλους τους αρμόδιους φορείς πως οι υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις των νηπιαγωγείων της Παροικίας, στη πλειοψηφία τους δεν πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται και καθώς είναι πλέον υποχρεωτική η φοίτηση των προνηπίων, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των εγγραφών στα νηπιαγωγεία.


Επίσης, οι μέχρι σήμερα εγγραφές μαθητών στα τέσσερα νηπιαγωγεία της Παροικίας φτάνουν τις 150 και αναμένεται να αυξηθούν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την λήξη της προθεσμίας λόγω μετεγγραφών.
Ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν μέχρι σήμερα σε συνδυασμό με τις νέες εγγραφές ξεπερνά κατά πολύ τις κτηριακές προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος δηλαδή 2τμ για κάθε παιδί.
Βάσει των ανωτέρω είναι επιτακτική ανάγκη η λειτουργία 5ου Νηπιαγωγείου Παροικίας και εύρεση/κατασκευή νέων κτηριακών εγκαταστάσεων.
Στα πλαίσια της συνεργασίας μας και της κοινής μας προσπάθειας για τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των σχολικών κτηριακών εγκαταστάσεων, έχουμε κάνει μια σχετική έρευνα και θα θέλαμε να σας προτείνουμε ως προσωρινή λύση η στέγαση του 5ου νηπιαγωγείου να γίνει στο σπίτι του Δασκάλου, χώρος που έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν ως νηπιαγωγείο, φυσικά μετά από τους απαιτούμενες ελέγχους και παρεμβάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Κλείνοντας επειδή πιστεύουμε ότι συμφωνείτε στην ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου μεγαλύτερου νηπιαγωγείου, που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές έτσι ώστε να μην παρουσιαστούν τα ίδια προβλήματα και στο μέλλον και θα επιτρέπει τη φοίτηση μεγαλύτερου αριθμού παιδιών, θα θέλαμε να σας προτείνουμε να ζητήσετε και τη συμβολή της Εκκλησίας που έχει στην ιδιοκτησία της δυο ακίνητα κατάλληλα για την ανέγερση σχολικών κτηριακών εγκαταστάσεων. Ένα αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Παροικίας και ένα αγροτεμάχιο 4,5 στρεμμάτων στη θέση «Αγία Φωτεινή».
Τα Σχολεία θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα όλων μας και εμείς ως γονείς θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos