Χιλιάδες οι ωφελούμενοι σε Πάρο και Αντίπαρο από το Μεταφορικό Ισοδύναμο… (Βίντεο)

07 Αυγούστου 2020 21:15

Στο πλαίσιο της Εθνικής Νησιωτικής Πολιτικής που ασκεί το κράτος με σκοπό να αίρονται οι ανισότητες μεταξύ των νησιών και της υπόλοιπης Ελλάδας, θεσπίστηκε το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου που ισχύει για τις νησιωτικές περιοχές και τους πολίτες τους.

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στην Πάρο την 5η Αυγούστου, η κα. Χριστίνα Καλογήρου που τον συνόδευε με την ιδιότητα της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσίασε τα αριθμητικά στοιχεία που αφορούν στην εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα νησιά της Πάρου και Αντιπάρου.

Σε αριθμούς τώρα, χιλιάδες είναι οι ωφελούμενοι πολίτες αλλά και εκατοντάδες οι ωφελούμενες από το μέτρο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε Πάρο και Αντίπαρο.
Έτσι λοιπόν, στην Πάρο σε πληθυσμό 13.715 κατοίκων, 12.570 άτομα δηλαδή ποσοστό 91,65% έχει λάβει τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (ΜΑΝ) ενώ για την Αντίπαρο το ποσοστό αγγίζει το 95,13%.

Ο συνολικός αριθμός ατόμων που ωφελήθηκε από το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην Πάρο φθάνει τους 6.249 πολίτες ενώ για την Αντίπαρο τους 581, ενώ τα ποσά Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους που έχουν καταβληθεί σε πολίτες της Πάρου και Αντιπάρου, αγγίζουν το 1.721.890, 85 ευρώ και 153.581,96 αντίστοιχα.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις τώρα των δύο νησιών, έχουν εκδοθεί 690 ΜΑΝ στην Πάρο και 86 στην Αντίπαρο ενώ ο αριθμός των ωφελούμενων μέχρι στιγμής επιχειρήσεων από το μέτρο είναι 561 για την Πάρο και 40 στην Αντίπαρο. Τα συνολικά καταβληθέντα ποσά Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους για τα δύο νησιά είναι 366.514,24 ευρώ και 45.839,47 ευρώ αντίστοιχα.

Όσον αφορά τώρα στο Μεταφορικό Ισοδύναμο για τα καύσιμα, από 1/8/2020, με νομοθετική ρύθμιση, ωφελούμενοι του Μεταφορικού Ισοδύναμου θα είναι πολίτες και επιχειρήσεις και όχι πρατηριούχοι καυσίμων.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos