Η εποχή του κορωνοϊού «έφερε»… περισσότερα τροχόσπιτα στην Πάρο!

04 Σεπτεμβρίου 2020 17:31

Είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που φέτος φαίνεται να κέρδισε έδαφος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας.


Πρόκειται για τις διακοπές με τροχόσπιτο οι οποίες το φετινό καλοκαίρι στην Πάρο γνώρισαν άνθηση όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου του νησιού.

70 τροχόσπιτα αφίχθησαν κατά το φετινό Αύγουστο στο νησί έναντι 60 το 2019 και μόλις 44 το 2018! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τις 70 φετινές αφίξεις τροχόσπιτων κατά τον τελευταίο καλοκαιρινό μήνα, οι 61 προέρχονταν από το λιμάνι του Πειραιά!

Φαίνεται πως για τους αστικούς πληθυσμούς, τα θέλγητρα μιας ξεχωριστής εμπειρίας διακοπών σε «μετακινούμενο σπίτι» μακριά από τις ανέσεις ενός καταλύματος, έγιναν φέτος πιο ελκυστικά. Η αιτία είναι προφανής. Η ανάγκη για ιδιωτικότητα, ασφάλεια, αυτονομία και απομόνωση λόγω των συνθηκών της πανδημίας, «έφερε» μαζί της την προτίμηση για διακοπές σε τροχόσπιτο με τις ομορφιές που αυτό προσφέρει. Εναλλαγή τοπίων, γειτνίαση με τη φύση και μια αίσθηση ελευθερίας που πολλοί αναζήτησαν στους δύσκολους καιρούς του κορωνοϊού…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos