«Ὁ ἀναμάρτητος πρῶτος τον λίθον βαλέτω»

24 Οκτωβρίου 2020 14:58

Ανατρέχοντας στην επικαιρότητα των ημερών, με αφορμή τη θλιβερή είδηση του αδόκητου θανάτου συμπολίτισσάς μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας Συλλυπητήρια προς τους οικείους της.

Δεν μπορώ, εν τούτοις να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός, της εύκολης κριτικής από μερικούς καθώς και της αποποίησης ευθυνών από μέρους τους. Το βρήκαμε, για ό,τι συμβαίνει φταίει ο Δήμαρχος κι οι Βουλευτές.

Η δική μου απορία είναι η εξής: Αυτοί που ομιλούν, που εκτοξεύουν μύδρους κριτικής, που είναι οι Τιμητές των πάντων, που στηλιτεύουν όλους, ακόμη κι αυτούς που μέχρι προ τίνος συμπορεύονταν κι έπιναν νερό στο όνομά τους, όταν είχαν κάποια εξουσία στα χέρια τους, τι έκαναν; Σε ποιες προσπάθειες προέβησαν για τη διόρθωση ή αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων;

Ανέλαβαν κάποια πρωτοβουλία προς τους Βουλευτές κι έμεινε αναπάντητη; Γιατί ανατρέχοντας στα Δελτία Τύπου που αποστέλλουν οι Βουλευτές του Νομού μας, εύκολα διαπιστώνει κανείς, ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, των δυνατοτήτων τους καθώς και των δικαιοδοσιών τους ενεργούν ακόμη και για το πιο μικρό κι ασήμαντο, αρκεί κανείς να απευθυνθεί σε αυτούς (Σύλλογοι γονέων, Δήμοι κλπ).

Οι επικριτές των πάντων που επιχειρούν να παίξουν κάποιο ρόλο στην καθημερινότητα της Πάρου και στα προβλήματά της, τι έκαναν στην ακμή της ισχύος τους; Απλά αναλώνονταν στην επίδειξη πυγμής;

Όσον αφορά το θλιβερό γεγονός, ήρθα σε επικοινωνία με την νέα Πρόεδρο της Δ.Ε. του Κέντρου Υγείας, Μαρία Κουτσονικολή (επί τη ευκαιρία, της ευχόμαστε Καλή Δύναμη και Καλή επιτυχία στα καθήκοντά της), με πληροφόρησε ότι το Ιατρικό Προσωπικό του Κέντρου Υγείας (αποτελούμενο από 2 παθολόγους, μία καρδιολόγο και δύο αγροτικούς γιατρούς), αμέσως ενήργησε, μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη η άτυχη συμπολίτισσά μας· ξεκίνησε Κ.Α.Α. διασωληνώθηκε, κι απινιδώθηκε επιτυχώς. Δυστυχώς στην συνέχεια, υπέστη και δεύτερη ανακοπή. Και παρά το γεγονός ότι ακολούθησε εξειδικευμένη αναζωογόνηση η ασθενής κατέληξε.

Επίσης, ο χειρουργός Ανδρέας Μαλλιωτάκης, σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζει, ότι σε σχέση με το θανατηφόρο περιστατικό που συνέβη στο Κ.Υ. Πάρου, ήταν αναρμόδιος διότι δεν επρόκειτο για χειρουργικό περιστατικό αλλά καρδιολογικό.

Ως εκ τούτου, όταν γράφουμε δημόσια, οφείλουμε όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί, γιατί το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να πλήττουμε τον τόπο μας, αφενός τρομοκρατώντας τους πολίτες ότι αν συμβεί κάτι δεν είναι αντιμετωπίσιμο, κι αφετέρου αποθαρρύνοντας τους γιατρούς να επιλέξουν την Πάρο και το Κέντρο Υγείας για να υπηρετήσουν γιατί εκ προοιμίου κρίνονται ανεπαρκείς.

Η Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Πάρου Αντιπάρου

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos