Κέντρο Υγείας Πάρου: Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, σχετικά με περιστατικό εισαγωγής μίας ασθενούς με καρδιολογικό πρόβλημα...

24 Οκτωβρίου 2020 15:44

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, σχετικά με περιστατικό εισαγωγής μίας ασθενούς με καρδιολογικό πρόβλημα στο Κέντρο Υγείας Πάρου και των ανυπόστατων, αλλά και συκοφαντικών αναφορών, ότι η ασθενής κατέληξε λόγω ελλείψεως του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ., θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε τα εξής:

Την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, στις 09:30 π.μ. το ΕΚΑΒ διακόμισε στο Κ.Υ. Πάρου 49χρονη ασθενή με άτυπη συμπτωματολογία. Δεδομένου ότι η ασθενής διαγνώστηκε με οξύ πρόσθιο εκτεταμένο έμφραγμα του μυοκαρδίου, άμεσα την ανέλαβαν ένας Καρδιολόγος και δύο Παθολόγοι του Κ.Υ. Πάρου, συνεπικουρούμενοι από δύο ακόμη Αγροτικούς Ιατρούς. Κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης λήψης πλήρους ιατρικού ιστορικού, η ασθενής υπέστη καρδιακή ανακοπή, εξού και οι ιατροί ξεκίνησαν Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΑ), την διασωλήνωσαν ενώ, κατόπιν της απινίδωσης, κατάφεραν να ανακτήσουν επιτυχώς το φλεβοκομβικό της ρυθμό. Στη συνέχεια, ύστερα από λίγα λεπτά της πρώτης επιτυχημένης αποκατάστασης της κυκλοφορίας από το Ιατρικό προσωπικό, η ασθενής υπέστη και δεύτερη ανακοπή. Οι ιατροί προέβησαν σε πλήρη αναζωογόνηση (πλήρες ALS), αλλά παρόλες τις συνεχείς και υπεράνθρωπες προσπάθειες ανάνηψης, δυστυχώς η ασθενής κατέληξε. 

 Βάσει των προαναφερόμενων στοιχείων, είναι προφανές ότι το Ιατρικό αλλά και το λοιπό Υγειονομικό προσωπικό του Κ.Υ. Πάρου διαχειρίστηκε επιστημονικά άρτια το εν λόγω περιστατικό, προσφέροντας τις μέγιστες δυνατές ιατρικές αλλά και κλινικές υπηρεσίες στην άτυχη ασθενή. Όπως δε προκύπτει, βάσει των ιατρικών δεδομένων της κλινικής εικόνας της ασθενούς, η κατάληξη της δεν οφείλεται σε τεχνική ή άλλη επιστημονική αδυναμία του προσωπικού του Κ.Υ. Πάρου.

Παρόλα αυτά, στα πλαίσια δημοσιοποίησης τέτοιου είδους αναληθών αλλά και (προφανώς σκόπιμα) παραποιημένων «ειδήσεων», όπου εκτός του ΚΥ Πάρου, κατηγορείται η Δημοτική αρχή και πολιτικά πρόσωπα τα οποία ουδεμία απολύτως αρμοδιότητα έχουν στο ΚΥ,  κρίνουμε απαραίτητο να αναφέρουμε πως το Ιατρικό αλλά και το λοιπό Υγειονομικό προσωπικό του Κ.Υ. Πάρου είναι επιστημονικά επαρκές για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, που προκύπτουν στην περιοχή. Στη παρούσα χρονική στιγμή το δυναμικό του Κ.Υ. αποτελείται από τρεις (3) Γενικούς Ιατρούς, δύο (2) Παθολόγους, έναν (1) Καρδιολόγο, έναν (1) Ορθοπεδικό, έναν (1) Παιδίατρο, έναν (1) Οδοντίατρο, μία (1) Μαία και δέκα (10) Αγροτικούς Ιατρούς. Παράλληλα, η Διοίκηση του Κ.Υ. Πάρου συνυπολογίζοντας τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του νησιού μας, την αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων (ύποπτων ή και επιβεβαιωμένων) Covid-19 και στοχεύοντας στην προάσπιση της συνεχούς και απρόσκοπτης παροχής δωρεάν υπηρεσιών δημόσιας υγείας προς όλους, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 2ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου(2η Δ.Υ.ΠΕ.), έχει ήδη αιτηθεί την ενίσχυση του Κ.Υ. με επιπλέον επικουρικό Ιατρικό ή και Υγειονομικό προσωπικό, ώστε, συν τοις άλλοις, να καλυφθούν και οι ιατρικές ειδικότητες που λείπουν (κατά τις νέες προσλήψεις που θα ανακοινωθούν). Επίσης, σε συνεργασία με άλλους φορείς και Νοσοκομεία, επεξεργάζεται σχέδιο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε οι δεξιότητες επείγουσας ιατρικής να συνεχίζουν να εφαρμόζονται στους ασθενείς που έχουν ανάγκη με ασφάλεια τόσο για τους ίδιους όσο και για το υγειονομικό προσωπικό.

Θα πρέπει να καταστεί σαφές προς όλους, πως το Ιατρικό αλλά και το Υγειονομικό προσωπικό του Κ.Υ. Πάρου, βρίσκεται στις επάλξεις 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της Πάρου, ειδικά, στον τομέα της παροχής του αγαθού της δωρεάν δημόσιας υγείας. Το προσωπικό του Κ.Υ. Πάρου, δίνει καθημερινά τη δική του μάχη για να ανταποκριθεί με ασφάλεια και υπευθυνότητα σε όλα τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες ιατρικές διαδικασίες και πρωτόκολλα, με γνώμονα να μην διακινδυνεύεται η υγεία των νοσηλευόμενων.

Εν κατακλείδι, είναι προφανές τόσο ότι το Κ.Υ. Πάρου δεν τελεί υπό καθεστώς αποδυνάμωσης Ιατρικού προσωπικού όσο και ότι το εν ενεργεία δυναμικό του διαθέτει την απαιτούμενη επιστημονική επάρκεια τέλεσης των ιατρικών πράξεων για την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία αλλά και την αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου, ενώ συγχρόνως γίνεται προσπάθεια από την Διοίκηση για διασφάλιση/βελτίωση αυτής της επάρκειας και στο μέλλον.

Η Διοίκηση, το Ιατρικό, το Υγειονομικό αλλά και το Διοικητικό προσωπικό του Κ.Υ. Πάρου, μακριά από σκοπιμότητες παραπληροφόρησης αλλά και καπηλεύσεις της δημοσιότητας του συμβάντος, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους, στην οικογένεια της άτυχης 49χρονης, για τον άδικο χαμό της.  

 Κατόπιν των παραπάνω, με την επιφύλαξη κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μας σχετικά με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Πάρου, καλείστε να ενεργήσετε άμεσα προς την αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας, αναφορικά με την Ιατρική κάλυψη του εν λόγω περιστατικού από το προσωπικό του Κ.Υ. Πάρου.

 Η Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Το.Π.Φ.Υ. Πάρου-Αντιπάρου-Αστυπάλαιας

ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΗ ΜΑΡΙΑ 

Ο Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας K.Y. Πάρου

 ΤΖΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos