Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για Πάρο, Αντίπαρο και Κυκλάδες…

31 Οκτωβρίου 2020 13:06

Σε διάγγελμα που απηύθυνε στον Ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 31/10, εξειδίκευσε τα νέα, πιο σκληρά μέτρα που θα ισχύσυν εφεξής για την αναχαίτιση του σφοδρού κύματος πανδημίας που πλήττει τη χώρα

Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε δύο φορές μάλιστα, ότι δυστυχώς βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναγγείλει μέτρα τα οποία ήθελε να αποφύγει, ωστόσο η επέλαση του ιού και η μη απόδοση των μέχρι σήμερα μέτρων, επιβάλλουν την άμεση λήψη νέων, δυσκολότερων μέτρων ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα μέτρα, η Ελλάδα χωρίζεται σε 2 ζώνες από 4 που ήταν χωρισμένη μέχρι σήμερα στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας. Οι «πράσινες» και «κίτρινες» περιοχές του χαμηλού επιδημιολογικού φορτίου, ενοποιούνται και «αναβαθμίζονται» σε μια ζώνη που ονομάζεται επιτήρησης.

Οι «πορτοκαλί» τώρα και «κόκκινες» περιοχές ενοποιούνται κι αυτές και «αναβαθμίζονται» σε μια ζώνη που θα ονομάζεται αυξημένου κινδύνου.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα διαίρεσης της χώρας, οι μέχρι σήμερα «πράσινες» Πάρος και Αντίπαρος θα ανήκουν εφεξής στη ζώνη επιτήρησης και τα μέτρα που για τα νησιά αυτά θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου θα είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, και σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης.
  • Τηλεργασία στο 50% στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

Όσον αφορά τώρα στα «πορτοκαλί» μέχρι σήμερα Κυκλαδονήσια όπως τη Νάξο και τη Σαντορίνη, αυτά εφεξής θα ανήκουν στη ζώνη αυξημένου κινδύνου. Σε αυτά θα ισχύουν από τις 6 το πρωί της Τρίτης 3/11, όσα και για τη ζώνη επιτήρησης, όλα δηλαδή τα παραπάνω νέα μέτρα που αναφέρθηκαν για την Πάρο και την Αντίπαρο, και επιπροσθέτως τα εξής:

  • Καθολική απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων εστίασης, όπως εστιατορίων, καφέ και μπαρ.
  • Καθολική απαγόρευση λειτουργίας επίσης, μουσείων, θεάτρων, κινηματογράφων, γυμναστηρίων και πάσης φύσεως αιθουσών ψυχαγωγίας.

as parou100

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos