Περιορισμούς στην ακτοπλοϊα «φέρνει» το νέο lockdown. Μειωμένες οι πληρότητες στα πλοία…

07 Νοεμβρίου 2020 19:22

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4899/B/6 – 11 – 2020 η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π. οικ: 71342 με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19 στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.


Σύμφωνα με τη νέα Κ.Υ.Α για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, οι πληρότητες των πλοίων θα είναι μειωμένες. Καθορίζονται στο 50% της χωρητικότητας ή στο 55% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Επίσης οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με τους παρακάτω περιορισμούς

Αναλυτικά:

 

Πληρότητα σε πλοία 50% ή 55% εφόσον διαθέτουν καμπίνες (συμμόρφωση προς τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 στα επιβατηχά και επιβατηχά - οχηματαχωχά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές.

Άρθρο 5

Θαλάσσιες συνδέσεις εντός της Χώρας

1.Απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε τύπου πλοίου και σκάφους και της λειτουργίας πορθμείων για τη μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, λαντζών και θαλασσίων ταξί από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντιστρόφως, καθώς και μεταξύ των νησιών της χώρας. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρείται η κυκλοφορία πλοίων και σκαφών προς τον σκοπό μεταφοράς επιβατών δια θαλάσσης για τους λόγους των περ. α), γ), στ), ζ), ι), ια) και ιδ) της παρ. 2 του άρθρου 3. Ειδικώς η μετακίνηση από τα μικρά νησιά προς τα μεγαλύτερα νησιά, καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων προς τη νήσο Πόρο, επιτρέπεται και για τους λόγους των περ. δ) και ε) της παρ. 2 του άρθρου 3. Η παρούσα τίθεται σε ισχύ την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6:00. Από την εφαρμογή της παρούσας εξαιρείται η μετακίνηση από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Eξαιρούνται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.

γ) Μετακίνηση για λόγους υγείας.

στ) Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

ζ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

ι) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

ια) Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης.

ιδ) Μετακίνηση προς τον σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων.

as parou100

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos