Πάρος: Έτσι θα γιορταστούν τα Θεοφάνια στο νησί...

05 Ιανουαρίου 2021 15:05

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να ανοίξουν οι Εκκλησίες κατά παρέκκλιση των μέτρων που έχει εξαγγείλει η πολιτεία, και εφόσον δεν αλλάξει η επίσημη Εκκλησία στάση, ανήμερα των Θεοφανίων οι εκκλησίες της Πάρου αλλά και η Εκατονταπυλιανή θα είναι ανοιχτές για τους πιστούς με την τήρηση περιοριστικών μέτρων.

Θα επιτρέπονται έως 25 πιστοί στους ναούς και έως 50 στην Εκατονταπυλιανή, θα τηρούνται οι αποστάσεις και η χρήση μάσκας, ενώ δεν θα γίνει πουθενά στην Πάρο αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικό χώρο.

Αγιασμός υδάτων θα γίνεται εντός των ναών και οι πιστοί δεν θα προσέρχονται στο εσωτερικό των ναών για να λάβουν Αγιασμό αλλά θα τον λαμβάνουν στο προαύλιο.

Αυτά προβλέπεται μέχρις ώρας να ισχύσουν τα οποία μένει να επιβεβαιωθούν καθώς η Εκκλησία επιμένει να τηρηθούν τα μέτρα της πολιτείας για ανοιχτούς ναούς που είχαν συμφωνηθεί πριν το σκληρό lockdown που ισχύει για την τρέχουσα εβδομάδα.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos