H Πάρος μεταξύ των πρώτων προορισμών τουριστικής επιλογής των Ισραηλινών! Έρχεται το «πράσινο διαβατήριο»…

08 Φεβρουαρίου 2021 20:31

Συμφωνία διευρυμένης και στενής συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού υπογράφουν οι Υπουργοί Τουρισμού Ελλάδας και Ισραήλ κατά την εκεί επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης και η ομόλογός του κα. Orit Farkash – Hacohen συμφώνησαν στην ανταλλαγή πληροφοριών και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σε τουριστικές επενδύσεις, στην προώθηση του τουρισμού, της καινοτομίας και της τουριστικής ψηφιοποίησης, στην ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης/κατάρτισης, στην ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ ταξιδιωτικών γραφείων και άλλων φορέων του τουρισμού από τις δύο χώρες, καθώς και στη συντονισμένη συμμετοχή Ελλάδας και Ισραήλ σε διεθνείς εκθέσεις και δραστηριότητες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Η συγκυρία τουριστικής ενίσχυσης μεταξύ των δύο χωρών, είναι κομβικής σημασίας για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Πάρο, καθώς το νησί βρίσκεται μεταξύ των 6 κορυφαίων τουριστικών προορισμών που προτιμούν οι Ισραηλινοί για τις μελλοντικές διακοπές τους!

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την προώθηση από αυτή τη σεζόν του «πράσινου διαβατηρίου» για τις επισκέψεις των Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα - δεδομένης της ταχείας και επιτυχημένης πορείας των εμβολιασμών στη χώρα αυτή - σημαίνει ότι οι Ισραηλινοί, θα επισκέπτονται τη χώρα μας χωρίς περιορισμούς και υποχρεωτική καραντίνα, μόλις αρθεί η καραντίνα. Αυτό γεννά νέες προοπτικές για την επικείμενη τουριστική περίοδο καθώς η Πάρος είναι πολύ ψηλά στη λίστα προτιμήσεων των Ισραηλινών πολιτών.

Προς επίρρωση των ανωτέρω είναι οι διαδικτυακές συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου και Ισραηλινών τουριστικών πρακτόρων που θα πραγματοποιηθούν 10 – 12 Φεβρουαρίου μέσα από την ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα www.mtcgroup με τη στήριξη του γραφείου ΕΟΤ Ισραήλ ως προς τον εντοπισμό των ενδιαφερομένων για την Ελλάδα επαγγελματιών του τουρισμού.

Διαδικτυακές συναντήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν μόνο με το Δήμο Πάρου, αλλά και με Δήμους άλλων κορυφαίων προορισμών σύμφωνα με τα τουριστικά γούστα των Ισραηλινών, δηλαδή τους Δήμους Μήλου, Τήνου, Αμοργού, Ελαφονήσου και Πάργας. Σκοπός τους η αναθέρμανση των επαφών και η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης η οποία μετά το «πράσινο διαβατήριο» θα διευκολύνει τα ταξίδια προς την Ελλάδα κάνοντας ευοίωνες τις προοπτικές του φετινού καλοκαιριού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos