Πάρος: Εκπληκτικός ο πιτσιρικάς που έκανε την αγάπη του για το νησί αιτία ελληνομάθειας! (Βίντεο)

09 Φεβρουαρίου 2021 20:37

Πάρος! Μοναδικός Ελληνικός τόπος αναφοράς σε βίντεο από τις 5 ηπείρους του πλανήτη!

Ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας έχει καθιερωθεί η 9η Φεβρουαρίου η οποία φέτος γιορτάστηκε με έναν πρωτότυπο τρόπο ο οποίος έφερε την Πάρο στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών είχε την ιδέα να επικοινωνήσει πριν τα Χριστούγεννα με προξενεία, πρεσβείες και αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο, ζητώντας από παιδιά στο εξωτερικό ή από ενήλικες φιλέλληνες που μαθαίνουν ελληνικά, να στείλουν ένα μικρό βίντεο μιλώντας για το πώς νιώθουν για την ελληνική γλώσσα και γιατί μαθαίνουν ελληνικά.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό! Μικροί και μεγάλοι από 54 χώρες του εξωτερικού και από τις 5 ηπείρους του πλανήτη, μίλησαν στην κάμερα στα ελληνικά, περιγράφοντας τα συναισθήματα και την αγάπη τους για τη γλώσσα της Ελλάδας.

Το βίντεο αποκαλύπτει όμως και μια έκπληξη που αφορά στην Πάρο, καθώς από τα χείλη ενός μικρού αγοριού ακούστηκε ότι μαθαίνει ελληνικά για να επισκέπτεται την Πάρο! Το συγκλονιστικό όμως είναι, ότι το νησί, είναι ο μοναδικός τόπος που αναφέρεται στο διεθνές αυτό βίντεο στο οποίο μιλούν άνθρωποι από κάθε γωνιά της υφηλίου!

Δείτε το συγκινητικό πράγματι βίντεο στο οποίο εκθειάζεται η γλώσσα μας από τους ελληνομαθείς του εξωτερικού αλλά και η όμορφη έκπληξη που έκανε το μικρό αγόρι στην Πάρο, συνδέοντας τον υπέροχο αυτό τόπο με την αγάπη του για την ελληνομάθεια!

Η αναφορά στην Πάρο στο 1:05

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos