Σε εξέλιξη τεχνικές εργασίες στο κτήριο του Δημαρχείου Πάρου (Βίντεο)

24 Φεβρουαρίου 2021 15:16

Στοχευμένες τοπικές τεχνικές εργασίες, πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο κτήριο του Δημαρχείου της Πάρου.

 

Οι εργασίες, συνίστανται στην προσπάθεια σταθεροποίησης της διάβρωσης που παρατηρείται στον οπλισμό του σκυροδέματος του κτίσματος, σε σημεία που είναι πλέον εμφανή.

Συγκεκριμένα, τοποθετείται ειδικό αντιδιαβρωτικό υλικό και κατόπιν αναστολέας διάβρωσης τα οποία θα καλυφθούν στη συνέχεια με κονιάματα που δεν περιέχουν ασβέστη, υλικό το οποίο συντείνει στην οξείδωση.

Οι τεχνικές τοπικές παρεμβάσεις εστιάζονται κυρίως στη νότια και βόρεια – βορειοανατολική πλευρά του κτίσματος.

Το προσωπικό του Δήμου, έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας τις τεχνικές εργασίες και εργάζεται στο καθιερωμένο ωράριό του. Στο έργο δεν εμπλέκεται φορέας πέραν του Δήμου ο οποίος αγόρασε με ίδιους πόρους και τα υλικά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ακολουθούνται στις αντίστοιχες εργασίες στα δημόσια και ιδιωτικά έργα.

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί επίσης διαγωνισμός που θα ασχοληθεί με τη Μελέτη και Έρευνα της Στατικής Επάρκειας του κτίσματος και αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο πριν την ανάθεση σε ειδικό γραφείο Μελέτης, με σκοπό την λήψη πλήρους εικόνας για το που πάσχει, εάν εφόσον πάσχει κάπου το κτήριο, από πλευράς προβλημάτων στατικότητας.

Είναι γεγονός, ότι η παλαιότητα του κτίσματος και η θέση του δίπλα στη θάλασσα, το καθιστούν ευάλωτο λόγω κυρίως της υγρασίας. Εξάλλου τα παλαιότερα υλικά με τα οποία οικοδομήθηκε πριν από πολλές δεκαετίες, δεν συγκρίνονται με τα σύγχρονα τα οποία θωρακίζουν καλύτερα τα κτίσματα που είναι εκτεθειμένα στις ιδιαίτερες συνθήκες ενός νησιού.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos