Εν αναμονή ραγδαίων εξελίξεων για τους εμβολιασμούς σε Πάρο και νησιωτική χώρα!

10 Μαϊος 2021 22:08

Οι εξελίξεις «τρέχουν» όσον αφορά στην διαδικασία του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» καθώς η χώρα σταδιακά ανοίγει πλήρως τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες και προ των πυλών βρίσκεται και το άνοιγμα του τουρισμού.

Το τελευταίο αφορά κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα η οποία ετοιμάζεται να υποδεχτεί μαζικά επισκέπτες, με το βλέμμα πάντα σε επαγρύπνηση για τις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και ομαλότητας για κατοίκους και τουρίστες ενόψει της θερινής σεζόν.

Στην Πάρο ήδη, ο εμβολιαστικός ρυθμός έχει ανεβάσει ταχύτητα και μάλιστα, ένας σημαντικός αριθμός νοσηλευτικού προσωπικού πρόκειται άμεσα να μεταβεί στο νησί με τη μορφή κλιμακίου, ο οποίος σε συνδυασμό με την παροχή μεγάλου αριθμού εμβολίων αλλά και την υποστήριξη του Κέντρου Υγείας από το Δήμο Πάρου, θα επιταχύνει τους εμβολιασμούς.

Η μέριμνα για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού διαφαίνεται εξάλλου και από την επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια αιτούμενος το άμεσο οριζόντιο εμβολιασμό στην Πάρο, αλλά και από το κάλεσμά του προς τα ιδιωτικά πολυιατρεία και τα ιατρικά - διαγνωστικά κέντρα του νησιού για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εμβολιασμού.

Υπάρχει συνεπώς η βούληση και οι κρούσεις προς τους αρμόδιους για να «τρέξουν» οι εμβολιασμοί στην Πάρο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη 11 Μαϊου πρόκειται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη – συζήτηση μεταξύ του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των Δημάρχων των νησιών μεταξύ των οποίων και της Πάρου, για το φλέγον ζήτημα του άμεσου εμβολιασμού στα νησιά.

Δεν μπορούμε εκ των προτέρων να γνωρίζουμε τι θα προκύψει από την τηλεδιάσκεψη – συζήτηση για το θέμα του εμβολιασμού του πληθυσμού της νησιωτικής Ελλάδας.

Βρισκόμαστε λοιπόν εν αναμονή εξελίξεων και ανακοινώσεων, οι οποίες κατά πληροφορίες, ενδέχεται να περιλαμβάνουν και μέτρα αναφορικά με τις προϋποθέσεις μετακίνησης προς τα νησιά κατά την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο.

newsit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos