«Γαλάζια Ελευθερία»: Άμεσος, ταχύτατος οριζόντιος εμβολιασμός στην Πάρο και σε 18 ακόμη νησιά!

11 Μαϊος 2021 13:26

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του psts.gr ότι επίκεινται ραγδαίες εξελίξεις πάνω στο φλέγον ζήτημα της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού της Πάρου αλλά και άλλων νησιών, για λόγους υγειονομικής προστασίας κατοίκων και επισκεπτών ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 11 Μαΐου ανάμεσα στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αλλά και Περιφερειάρχες – Δημάρχους της νησιωτικής Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και της Πάρου, o Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει άμεσος, ταχύτατος εμβολιασμός στους νησιωτικούς πληθυσμούς καθώς σε ελάχιστες ημέρες ο τουρισμός ανοίγει και το ζητούμενο είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας για όλους, κατοίκους και τουρίστες, αλλά και η απρόσκοπτη οικονομική δραστηριότητα των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου.

Τελικά τα αιτήματα των Δημάρχων των νησιών, μεταξύ των οποίων και του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου, εισακούστηκαν, και με ένα νέο επιχειρησιακό εμβολιαστικό σχέδιο που ονομάζεται «Γαλάζια Ελευθερία» θα «τρέξουν» άμεσα και οριζόντια οι εμβολιασμοί στην Πάρο και σε ακόμη 18 ελληνικά νησιά.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» θα έχει ολοκληρωθεί, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξει οριζόντιος εμβολιασμός για όλους τους κατοίκους της Πάρου και των 18 υπολοίπων νησιών, οι οποίοι επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Το εμβόλιο που θα γίνεται θα είναι το μονοδοσικό της εταιρείας Johnson & Johnson.

Σημειώνεται ότι πιθανότατα κατά την αυριανή μέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το πώς θα πραγματοποιούνται τα ταξίδια προς τα νησιά. Αν δηλαδή προαπαιτούμενο για τους ταξιδιώτες θα είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το rapid test ή τo self test.

Αξίζει εδώ να επισημανθεί ότι σε ανύποπτο χρόνο πριν από λίγους μήνες, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος με επιστολή που είχε αποστείλει προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια είχε ζητήσει για προφανείς λόγους τον άμεσο, οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων της Πάρου.

Επιπλέον πρόσφατα, ο Δήμαρχος, κινητοποιούμενος για το σοβαρό ζήτημα της ανάγκης επιτάχυνσης της εμβολιαστικής διαδικασίας στο νησί, απηύθυνε εγγράφως κάλεσμα στα ιδιωτικά πολυιατρεία και στα ιατρικά - διαγνωστικά κέντρα της Πάρου να ανταποκριθούν και να συμμετάσχουν στην προσπάθεια εμβολιασμού του πληθυσμού.

Τέλος ο κ. Κωβαίος, με έγγραφο που απέστειλε προς το Κέντρο Υγείας Πάρου, ζήτησε να ενημερωθεί για την δυνατότητα ανταπόκρισης του Κ.Υ. σε ενδεχόμενο άμεσο, οριζόντιο εμβολιασμό του παριανού πληθυσμού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και οι Δήμαρχοι, Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, Μυτιλήνης​ Στρατής Κύτελης​, Ανατολικής Σάμου Γεώργιος Στάντζος, Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης, Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, Ρόδου ​Αντώνης Καμπουράκης, Κω Θεοδόσης Νικηταράς, Σύρου Νικόλαος Λειβαδάρας, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, Σαντορίνης Αντώνης Σιγάλας, Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης, Πάρου Μάρκος Κωβαίος, Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, Νότιας Κέρκυρας Κωνσταντίνος Λέσσης, Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, Λευκάδος Χαράλαμπος Καλός, Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos