Πάρος - Νησιωτική Ελλάδα: Έτσι θα γίνει ο Καθολικός Eμβολιασμός

11 Μαϊος 2021 15:39

Η εμβολιαστική επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» η οποία θέτει ως στόχο τον καθολικό εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων 19 νησιών της χώρας μεταξύ των οποίων και η Πάρος, ξεκινά διά στόματος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η υγειονομική θωράκιση των νησιωτών και η υγειονομική προστασία των τουριστών, η στήριξη των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών και οικονομιών ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, αλλά και το «χτίσιμο» μιας ασφαλούς υγειονομικά εικόνας στα τουριστικά νησιά, αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για να κυλήσει ομαλά η επερχόμενη τουριστική περίοδος για όλους ανεξαιρέτως, ειδικά για τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Έως το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί στην Πάρο και στα υπόλοιπα 18 νησιά, ο καθολικός εμβολιασμός με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό, απαιτείται τεράστια κινητοποίηση δυνάμεων, συντονισμός, επαγγελματισμός και απόλυτη ακρίβεια. Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» θα οργανωθεί με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συγκρότηση νέων εμβολιαστικών κέντρων από τις δυνάμεις του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού τα οποία θα υποστηρίξουν το εγχείρημα.

Η «Γαλάζια Ελευθερία» θα ενισχυθεί από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος», το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Σύμπλευση». Επιπλέον έχει προβλεφθεί και η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων σε ιδιωτικές μονάδες υγείας.

Μέγα ζητούμενο του εγχειρήματος που έχει υγειονομική, κοινωνική και οικονομική διάσταση, είναι η οικοδόμηση ενός τείχους ανοσίας στη νησιωτική Ελλάδα η οποία με το άνοιγμα του τουρισμού θα καταστεί το επίκεντρο της κοινωνικοοικονομικής δραστηριότητας κατά τους θερινούς μήνες. Για το λόγο αυτό, στα τέλη Μαίου, θα κατευθυνθεί προς τα 19 νησιά που αριθμούν περίπου 700.000 κατοίκους, η πρώτη μεγάλη παραλαβή των μονοδοσικών εμβολίων Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο Πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 11 Μαίου με τη συμμετοχή 4 Περιφερειαρχών και 19 Δημάρχων νησιών, μεταξύ των οποίων και της Πάρου, το μεγάλο εγχείρημα του καθολικού εμβολιασμού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την αρωγή και τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περιφερειάρχες και κυρίως Δήμαρχοι, θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους πληθυσμούς τους αναφορικά με την ωφέλεια του εμβολιασμού ενάντια στη νόσο Covid – 19 μιας και το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο που διαθέτουμε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να σταθούμε υγιείς και οικονομικά όρθιοι ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos