Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου -Αντιπάρου Π. Καλλιέρος «Περί εμβολιασμού....»

Με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας επιβεβαιώθηκαν όλα όσα

ακούγαμε τον τελευταίο καιρό από κυβερνητικούς κύκλους και πληροφορούμασταν από τα Μ.Μ.Ε. περί μιας σειράς μέτρων που πρόκειται να παρθούν σε σχέση με τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας και κατ’ επέκταση και τους συναδέλφους/συναδέλφισσές μας εκπαιδευτικούς.
Η Κυβέρνηση ακολουθώντας την γνωστή ,πεπατημένη και αποτυχημένη οδό της “ατομικής ευθύνης” πετά για ακόμα μία φορά το μπαλάκι στους πολίτες διακηρύσσοντας ότι αυτοί είναι η αποκλειστική αιτία και λύση του ζητήματος της πανδημίας.
Να υπενθυμίσουμε ότι η όποια θεσμοθέτηση περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ή καταναγκασμού σε αυτόν, έρχεται σε αντίθεση και με το Ψήφισμα 2361 (2021) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης το οποίο μεταξύ άλλων καλεί τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Ένωση να :
"7.3.1 Διασφαλίζει ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί.
7.3.2 Διασφαλίζει ότι κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί.
7.5.2 χρησιμοποιεί πιστοποιητικά εμβολιασμού μόνο για τον καθορισμένο σκοπό παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, των πιθανών παρενεργειών και των ανεπιθύμητων ενεργειών."
Παίρνουμε ξεκάθαρη θέση υπέρ της αναγκαιότητας του καθολικού εμβολιασμού ως ένα ακόμη μέσο για να ξεπεράσουμε την πανδημία. Έχουμε ταξική και κοινωνική ευθύνη να συμμετέχουμε με ενεργό τρόπο στη συλλογική αυτοπροστασία από τον ιό που πλήττει όλους μας, και δεν περιμένουμε κανένα κράτος – αφεντικό να μας υποχρεώσει ή να μας αποτρέψει από το κοινωνικό μας καθήκον, ούτε δεχόμαστε να μας κουνάει το δάχτυλο όταν το ίδιο έχει αποποιηθεί όλες τις ευθύνες του.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί καμπάνιες, “δωράκια” γιατί ο στόχος της είναι η επιβολή και όχι ο διάλογος και η πειθώ, όπως αποδεικνύεται εντέλει σε όλους τους τομείς. Επαναφέρει διαρκώς το ζήτημα του «υποχρεωτικού εμβολιασμού» για να πιέσει αλλά και να καταδείξει όσους δεν εμβολιάζονται ως μοναδικούς υπαίτιους για τη συνεχιζόμενη πανδημία και να αποτινάξει από πάνω της τις ευθύνες.
Ο καταναγκασμός σε εμβολιασμό αντιβαίνει στα ανθρώπινα δικαιώματα, παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα και καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών. Θίγει τη βασική αρχή της αυτοδιάθεσης του ατόμου και της απαραίτητης συναίνεσης του λήπτη υπηρεσιών υγείας ύστερα από ενημέρωση. Η όποια νομοθέτηση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ή ο έμμεσος καταναγκασμός πολιτών, αποτελεί μια αντιδημοκρατική εκτροπή που ανοίγει το δρόμο και σε άλλους εκβιασμούς με διαφορετικό περιεχόμενο από τον εμβολιασμό.

Καλούμε την Κυβέρνηση:
 Να παρέχει δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ σε εβδομαδιαία βάση σε όλη την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.
 Να πάρει σοβαρά και άμεσα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
 Να πραγματοποιήσει αμεση ενίσχυση-αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας
 Να παρέχει σε όλους και όλες ελεύθερη, ασφαλή και υψηλού επιπέδου πρόσβαση σε περίθαλψη, θεραπεία και εμβόλια.
Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΟΧΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos