Πάρος – Κρουαζιέρα: Αισιόδοξες προοπτικές «δείχνει» η σεζόν του 2021 – Το πολυτελές SeaDram II στα νερά του νησιού…

14 Οκτωβρίου 2021 20:52

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο SeaDream II που ανήκει στην εταιρεία SeaDream Yacht Club και είναι χωρητικότητας 150 επιβατών, μήκους 108 μ. και πλάτους 14μ., κατέπλευσε στα νερά της Παροικίας το πρωί της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου.

Στις πολυτελείς ανέσεις του, φιλοξενεί 60 υψηλών βαλαντίων Αμερικανούς τουρίστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με λάντζες στο λιμάνι της Πάρου καθώς το πλοίο παρέμεινε αρόδου στον κόλπο της Παροικίας. Προερχόμενο από την Πάτμο, είναι προγραμματισμένο να αποπλεύσει στις 10 το βράδυ της Πέμπτης με επόμενο σταθμό της κρουαζιέρας του τη Σίφνο. Αυτή είναι η προτελευταία κρουαζιέρα του SeaDream II στην Πάρο για φέτος, μιας και στα τέλη Οκτωβρίου το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει και πάλι στο νησί.

Ήδη διανύουμε τα μέσα Οκτωβρίου και ο τουρισμός κρουαζιέρας στο νησί της Πάρου κατά τη φετινή σεζόν, «έδειξε» τάσεις δυναμικής παρουσίας. Μετά το πλήγμα που υπέστη το συγκεκριμένο είδος θαλάσσιας αναψυχής παγκοσμίως πέρσι εξαιτίας της συγκυρίας της πανδημίας, το 2021 ήταν ομολογουμένως μια χρονιά ανάκαμψης η οποία προσέγγισε στην κρουαζιέρα τα επίπεδα του 2019.

paros seadream3

Στην Πάρο τώρα παρά τις τάσεις ανάπτυξης που διαφαίνονται χρόνο με το χρόνο, το αποτέλεσμα της προσέκλυσης τουρισμού κρουαζιέρας στο νησί έχει πολυπαραγοντικά αίτια. Εξαρτάται από τις ευρύτερες συνθήκες σταθερότητας σε αυτή τη γωνιά της Μεσογείου, από τη συγκυρία της πανδημίας που δυστυχώς ως αστάθμητος παράγοντας μπήκε στον «ορίζοντα» της κρουαζιέρας επηρεάζοντάς την καταλυτικά. Εξαρτάται όμως και από τις υποδομές του νησιού και τη δυνατότητά του να «υποστηρίξει» επαρκώς αυτό το είδος τουρισμού, παρέχοντας τις διευκολύνσεις που απαιτούνται στους υψηλών απαιτήσεων τουρίστες που προτιμούν το συγκεκριμένο, ακριβό συνήθως είδος θαλάσσιας αναψυχής.

Οι προοπτικές, αν κρίνει κανείς από τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2021, διαγράφονται ευοίωνες και για την προσεχή χρονιά καθώς εφεξής το βλέμμα μας θα πρέπει να είναι στραμμένο στη θερινή σεζόν του 2022. Οι ανοδικές τάσεις που καταγράφονται στον τουρισμό κρουαζιέρας στην Πάρο είναι φυσικά ένα καλό στοιχείο, ωστόσο το μέλλον τους θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο μπαίνουν και άλλα νησιά στο «παιχνίδι». Η μερίδα του λέοντος ανήκει μέχρι στιγμής στα λιμάνια που έχουν αναπτύξει εδώ και χρόνια το είδος και διαθέτουν υποδομές ικανές, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ο «χάρτης» της κρουαζιέρας διευρύνεται και η Πάρος είναι νησί που με τις κατάλληλες υποδομές μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις μεγαλύτερο «μερίδιο» τουριστικών εισροών αυτού του είδους.

paros seadream4

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos