Πάρος: «Γιουσουρούμ» μπροστά στο Βίντζι στην Παροικία – Εικόνες γροθιά στο στομάχι μετά από δράση καθαρισμού του βυθού

17 Οκτωβρίου 2021 18:56

Δεν χωράει ανθρώπινος νους πόσα και τι αντικείμενα συνέλεξαν οι εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Aegean Rebreath σε δράση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου με στόχο τον καθαρισμό του βυθού στην περιοχή Βίντζι της Παροικίας.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και αποτελούν γροθιά στο στομάχι καθώς αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της ασυνειδησίας μας να ξεφορτωνόμαστε οτιδήποτε θεωρούμε άχρηστο στη θάλασσα ρυπαίνοντάς την αλόγιστα, θέτοντας σε κίνδυνο τη θαλάσσια ζωή αλλά και τον εαυτό μας αφού ρυπογόνες ουσίες μέσω της τροφικής αλυσίδας καταλήγουν στο πιάτο μας.

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε παρόμοια δράση στη Νάουσα κι εκεί το αποτέλεσμα ήταν επίσης αποκαρδιωτικό.

Σημειώνεται ότι με την Aegean Rebreath που εργάζεται για την απορρύπανση των ακτών και των βυθών και την αποκατάσταση της ισορροπίας της θαλάσσιας ζωής, δεν συλλέγονται απλώς τα απορριπτόμενα αντικείμενα αλλά ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται στη λογική της κυκλικής οικονομίας και της σύγχρονης οικολογικής αντίληψης.

aegean rebreath33

Με τις δράσεις καθαρισμού, δίνει ανάσα στους βυθούς του Αιγαίου καθώς καθαρές και υγιείς θάλασσες σημαίνουν υγεία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και διατήρηση του ανεκτίμητου πλούτου του για την επιβίωση και υγεία και του ανθρώπινου είδους

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos