Μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson: Σε αναμονή για αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό CDC ως προς τον χρόνο χορήγησης της πρόσθετης δόσης

18 Οκτωβρίου 2021 19:51

Πέντε περίπου μήνες πριν, στους κατοίκους των νησιών της χώρας μας δόθηκε η δυνατότητα να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson κατά της λοίμωξης Covid – 19.

H τεράστια επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» παρείχε την ευκολία οι νησιώτες να κάνουν μια μόνο δόση εμβολίου καθώς ενόψει της τουριστικής σεζόν που άρχιζε, επαγγελματίες και κάτοικοι θα έπρεπε να είναι θωρακισμένοι ενάντια στον κορωνοϊό. Με το μονοδοσικό εμβόλιο, πιο εύκολα συντηρούμενο από τα υπόλοιπα, εμβολιάστηκαν χιλιάδες νησιώτες.

Ήδη όμως έχει ανοίξει η συζήτηση για πρόσθετη, αναμνηστική όπως ονομάζεται δόση, και για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κας Μαρίας Θεοδωρίδου (18.10.2021), το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson βρίσκεται σε αναμονή για αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό CDC ως προς τον χρόνο χορήγησης της πρόσθετης δόσης. Ήδη ωστόσο, ο Αμερικανικός FDA έχει εγκρίνει τη χορήγηση δεύτερης δόσης, δύο μήνες μετά την πρώτη, για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Σύμφωνα με μελέτες, η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου αγγίζει με τη δεύτερη δόση ποσοστό 90%.

Επίσης σε εκκρεμότητα για έγκριση χορήγησης ετερόλογων σχημάτων εμβολιασμού, βρίσκονται μελέτες τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχουν μέχρι στιγμής ολοκληρωθεί και δημοσιευτεί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos