Πάρος: Ημέρα ιστορικής μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας - Πανηγυρικά γιορτάστηκε η επέτειος του «ΟΧΙ» στο νησί (Βίντεο + Φωτό)

28 Οκτωβρίου 2021 14:09

Με λαμπρότητα, επισημότητα και τις δέουσες τιμές, η Πάρος απέτεινε φόρο τιμής στους ηρωικούς προγόνους της γενιάς του ΄40 που προέταξαν με αυταπάρνηση τα στήθη τους πολεμώντας γενναία υπέρ του αγαθού της ελεύθερης πατρίδας η εθνική ανεξαρτησία της οποίας απειλήθηκε από το φασισμό και το ναζισμό 81 χρόνια πριν.

Πανηγυρικές ήταν οι εκδηλώσεις μνήμης της επετείου του «ΟΧΙ» στην Παροικία όπου το πρωί της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου, παρουσία αρκετού κόσμου και εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων του νησιού.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους τοπικών αρχών, σχολείων, αντιστασιακών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων, Σωμάτων Ασφαλείας, ιδρυμάτων και συλλόγων της Πάρου. Κατόπιν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην παραλιακή οδό της Παροικίας. Μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Παροικίας, παρέλασαν με ζωντάνια, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να καμαρώσει τα παιδιά τα οποία και καταχειροκρότησε.

Τα νιάτα της Πάρου, το μέλλον του τόπου, με υπερηφάνεια, ρυθμό και ζωηρό παράστημα, έδωσαν ξεχωριστό τόνο στον παριανό εορτασμό της εθνικής επετείου κλέβοντας τις εντυπώσεις.



Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos