Πάρος – Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» συναγερμού – 62 κρούσματα τις τελευταίες μέρες στο νησί

29 Οκτωβρίου 2021 18:34

«Καμπανάκι» συναγερμού έχει σημάνει στο νησί της Πάρου καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού του τελευταίου 24ωρου ανέρχονται σε 15.

Από τους αριθμούς διαφαίνεται ότι υπάρχει διασπορά της νόσου καθώς τις τελευταίες μέρες, από το Σάββατο 23/10 έως την Πέμπτη 28/10 έχουν καταγραφεί στην Πάρο 62 νέα κρούσματα.

Μάλλον η γενικότερη χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων που επικράτησε αμέσως μετά το καλοκαίρι και την πτώση των κρουσμάτων, αλλά και η συμμετοχή του κόσμου σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπου τα μέτρα τηρούνταν πλημμελώς, φαίνεται να επιβάρυναν την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει το νησί την τελευταία εβδομάδα.

Ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για δεύτερη δόση Johnson & Johnson
Ανοίγει, παράλληλα, στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα των ραντεβού για την δεύτερη δόση σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχει ηλικιακό κριτήριο για τη δεύτερη δόση, αν και αυτή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον δύο μήνες από την πρώτη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, η ενισχυτική δόση θα γίνεται αρχικά με το σκεύασμα της Johnson ή της Pfizer, ενώ στις επόμενες ημέρες θα προστεθεί και αυτό της Moderna.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos