Κώστας Μπιζάς: Συστήνω στους συμπατριώτες μας να εμβολιαστούν εφόσον δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι

01 Νοεμβρίου 2021 16:42

Η Πάρος την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε μια σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων σε ποσοστό της τάξεως του 256%. Από 23 ενεργά κρούσματα την εβδομάδα 18.10.21-24.1021, ανεβήκαμε στα 82 ενεργά κρούσματα την εβδομάδα 25.10.21-31.10.21.

Τα παραπάνω νούμερα δεν τα αναφέρω για να προκαλέσω τρόμο ή αναστάτωση. Πιστεύω ότι με την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη οι νοσούντες συμπολίτες μας θα γίνουν σύντομα καλά.

Η Πάρος άλλωστε με επίσημο πληθυσμό 14.000 ( απογραφή 2011 ) και με προφανή αύξηση που θα παρουσιαστεί στην απογραφή του 2021, έχει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, σύνολο ολοκληρωμένων εμβολιασμών 14.751. Το ποσοστό των εμβολιασμένων στο νησί μας είναι ιδιαίτερα υψηλό οπότε θεωρώ ότι οι περισσότεροι κάτοικοι είναι σχετικά προστατευμένοι.

Σε κάθε περίπτωση όμως η παραπάνω αύξηση των ενεργών κρουσμάτων covid19, θα πρέπει να μας κάνει όλους περισσότερο προσεκτικούς και υπεύθυνους απέναντι στους συμπατριώτες μας, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους.

Η πολιτεία οφείλει να ενημερώνει διαρκώς με καμπάνιες για την σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού ενώ συγχρόνως οφείλει να παρέχει νοσοκομειακή περίθαλψη σε όσους το έχουν ανάγκη.

Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων θα δημιουργήσει τεράστια πίεση στα νοσοκομεία της χώρας μας κάτι που θα οδηγήσει την πολιτεία στην επιβολή μέτρων στις πιο επιβαρυμένες περιοχές.

Για τους παραπάνω λόγους συστήνω στους συμπατριώτες μας να συνεχίσουν με περισσότερη υπευθυνότητα να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, να συμβουλεύονται την ιατρική κοινότητα και να εμβολιαστούν εφόσον δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos