Πάρος: Πρασίνισε το νησί! Οι βροχές έκαναν επιτέλους το «θαύμα» τους

26 Δεκεμβρίου 2021 18:02

Ήταν ακριβώς ένα μήνα πριν, τέλη Νοέμβρη και τέλη φθινοπώρου όταν η ύπαιθρος της Πάρου παρουσίαζε την αποκαρδιωτική εικόνα της απόλυτης ξηρασίας.

Ίχνος πράσινης βλάστησης δεν υπήρχε πουθενά, ακόμα και ο κάμπος της Νάουσας ήταν κατάξερος και η γενικότερη εικόνα της εξοχής δεν διέφερε από αυτήν που υπήρχε στην καρδιά του καλοκαιριού. Ενός καλοκαιριού αρκετά θερμού το οποίο ακολουθήθηκε από ένα άνυδρο φθινόπωρο λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας.

Ένα μήνα μετά η εικόνα έχει αλλάξει. Οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν κυρίως από τις αρχές Δεκεμβρίου έκαναν το «θαύμα» τους και το νησί επιτέλους πρασίνισε.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο υετός που καταγράφηκε στην Πάρο τον μήνα Δεκέμβριο ήταν 95,2 χιλιοστά ενώ τον Νοέμβριο ήταν 12,6 χιλιοστά.

Στοιχεία που φανερώνουν ότι ο πρώτος μήνας του χειμώνα ήταν ουσιαστικά εκείνος που αναγέννησε τη φυτική ζωή στην Πάρο με αποτέλεσμα σήμερα ένα πράσινο χαλί, έστω και όψιμα, να έχει αντικαταστήσει το κίτρινο – καφετί στρώμα που «χρωμάτιζε» την ξερή γη της υπαίθρου του νησιού μέχρι πρόσφατα.  

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos