Πάρος – Ναυάγιο: Αποτροπιασμός - Έγκλημα στα παγωμένα νερά του Αιγαίου - Αυτή είναι η σαθρή, υποτυπώδης βάρκα στην οποία φόρτωσαν 80 ψυχές (Βίντεο)

25 Δεκεμβρίου 2021 19:23

Μόνο αποτροπιασμό και φρίκη μπορεί να προκαλέσει η θέα του μικρού, μήκους 7 – 8 μέτρων υποτυπώδους, σαθρού πλοιαρίου τύπου καταμαράν, πάνω στο οποίο ασυνείδητοι διακινητές φόρτωσαν 80 ανθρώπους για να διασχίσουν το Αιγαίο και να βρεθούν από την Τουρκία στην Ιταλία.

Το πολύνεκρο ναυάγιο που παρέσυρε στο θάνατο 16 αθώες ψυχές κοντά στη βραχονησίδα Μέρμηγκας ανοιχτά της Πάρου, ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για τους πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, ήταν επί της ουσίας βάρκα παρά αξιόπλοο σκαρί.

Δεν χωρά ανθρώπινος νους το πως 80 και πλέον άνθρωποι στοιβάχτηκαν εκεί απάνθρωπα και εγκληματικά, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους οδηγημένοι προφανώς από την απελπισία και την απόγνωση. 8.000 ευρώ ήταν το «τίμημα» που πλήρωσε ο κάθε πρόσφυγας για το μοιραίο ταξίδι και 16 από αυτούς, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος, χάθηκαν για πάντα.

Η βάρκα της ματαιωμένης ελπίδας για τις 80 ταλαιπωρημένες ψυχές αλλά και της απόγνωσης και τελικά του θανάτου, ρυμουλκήθηκε και βρίσκεται στον κόλπο της Νάουσας.

navagio skafos2

Σχετικά άρθρα

Πάρος: Συγκινητικό κύμα προσφοράς κατοίκων προς τους ναυαγούς - 8000 ευρώ ανά άτομο για το μοιραίο ταξίδι.(Βίντεο)

Πάρος: Τραγικός απολογισμός της πολύνεκρης τραγωδίας - Τοπικές αρχές και παριανή κοινωνία αρωγοί των ναυαγών (Βίντεο)

Πάρος – Ναυάγιο: Τραγωδία με νεκρούς πατέρα και κόρη – Τεράστια κινητοποίηση για την περίθαλψη των ναυαγών. Πολλοί αγνοούμενοι… (Βίντεο + Φωτό)

Ναυάγιο ανοιχτά της Πάρου.– Δεκάδες άνθρωποι στη θάλασσα… (Βίντεο)

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos