Πάρος: Κατεπείγουσες ενέργειες του Δημάρχου - Πολύ σύντομα η μεταφορά των σορών των νεκρών του ναυαγίου εκτός νησιού

28 Δεκεμβρίου 2021 15:37

Βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό το βράδυ της Παρασκευής 24/12, 16 πρόσφυγες και μετανάστες (12 άνδρες, 3 γυναίκες και 1 βρέφος) στο ναυάγιο που σημειώθηκε κοντά στη βραχονησίδα Μέρμηγκας ανοιχτά της Πάρου, και οι σοροί τους μεταφέρθηκαν την ίδια νύχτα προσωρινά στο νησί, στο οποίο βρίσκονται μέχρι σήμερα.

Μόλις χθες, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, και παρά τις αργίες που μεσολάβησαν λόγω γιορτών, μετά από κατεπείγουσες από την πρώτη στιγμή ενέργειες του Δημάρχου Πάρου κ. Μ. Κωβαίου και τη συνδρομή των τοπικών αρχών σε συνεννόηση με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι 63 διασωθέντες του ναυαγίου (61 άνδρες και 2 γυναίκες) αναχώρησαν με λεωφορεία του Τμήματος Μεταγωγών της Ελληνικής Αστυνομίας με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά.

Όπως προελέχθη ωστόσο, οι 16 σοροί παραμένουν στο νησί και τις τελευταίες δύο ημέρες καταβάλλονται από το Δήμαρχο επισταμένες προσπάθειες για τη μεταφορά τους εκτός Πάρου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, πολύ σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των σορών εκτός νησιού.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι οι νεκροί του ναυαγίου ανέρχονται τελικά σε 17 καθώς πτώμα άνδρα περίπου 30 ετών, ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή Κιόνια της Τήνου ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν μεταξύ των επιβαινόντων της μοιραίας βάρκας που αναποδογύρισε την παραμονή των Χριστουγέννων 5 ν.μ. βορειοδυτικά της Πάρου.

navagio paros22

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos