ΓΕΛ Πάρου: «Προτάσεις - αιτήματα για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του τόπου μας»

10 Φεβρουαρίου 2022 19:52

Κύριε Δήμαρχε,

Λάβαμε την πρωτοβουλία να σας αποστείλουμε αυτήν την επιστολή με σκοπό να εκφέρουμε μερικές προτάσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του τόπου μας, οι οποίες κρίνουμε απαραίτητο να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον. Παραθέτουμε λοιπόν τις προτάσεις μας:

1. Αναβάθμιση όλων των σχολικών υποδομών του νησιού μας. Καθώς οι περισσότερες σχολικές εγκαταστάσεις είναι παλιές θεωρούμε απαραίτητο να ανακαινιστούν τα κτήρια ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα την λειτουργία τους.

2. Δημιουργία νέων σχολικών εγκαταστάσεων στις βαθμίδες στις οποίες δεν επαρκούν οι ήδη υπάρχουσες, όπως για παράδειγμα η δημιουργία δεύτερου γυμνασίου στην Παροικία.

3. Δημιουργία Νοσοκομείου. Η Πάρος είναι ένα νησί με πολυάριθμους τουρίστες το καλοκαίρι αλλά και αρκετούς μόνιμους κατοίκους, λόγω αυτού κρίνουμε πως είναι μείζονος σημασίας η δημιουργία νοσοκομείου. Το υπάρχων κέντρο υγείας είναι υποστελεχωμένο, δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές και δεν επαρκεί για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών του νησιού, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που λόγω του τουρισμού αυξάνεται κατά πολύ ο πληθυσμός αλλά και τα τροχαία ατυχήματα. Επιπλέον λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν είναι πάντοτε δυνατή η πρόσβαση σε νοσοκομειακές δομές της Αθήνας ή της Σύρου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ζωή πολλών ανθρώπων κάθε χρόνο.

4. Τοποθέτηση απινιδωτών και των απαραίτητων κυτίων πρώτων βοηθειών σε πολυσύχναστα σημεία του νησιού, στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στις σχολικές μονάδες.

5. Τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και κάδων ανακύκλωσης σε περισσότερα σημεία σε όλο το νησί, καθώς οι ήδη υπάρχοντες δεν επαρκούν και συνέχεια παρατηρούνται συσσωρευμένα απορρίμματα έξω από αυτούς.

6. Να πραγματοποιηθούν περιβαλλοντικές δράσεις όπως: δεντροφυτεύσεις, καθαρισμός παραλιών, μονοπατιών και ορεινών περιοχών από απορρίμματα, κτλ.

7. Αύξηση των δρομολογίων των ΚΤΕΛ ώστε να εξυπηρετούνται οι μαθητές και οι υπόλοιποι κάτοικοι του νησιού. Αυτή την στιγμή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς τα δρομολόγια δεν συμβαδίζουν με το σχολικό ωράριο με αποτέλεσμα οι μαθητές να καθυστερούν να επιστρέψουν σπίτι τους. Επιπλέον, πολλές φορές τα λεωφορεία δεν ακολουθούν πάντα τα προκαθορισμένα δρομολόγια και εκτελούν διαδρομές μεγαλύτερες του συνηθισμένου με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις που δημιουργούν προβλήματα στον προγραμματισμό των μαθητών. Τέλος, είναι ανεπίτρεπτο τα δρομολόγια να σταματούν στις 4μ.μ. καθώς με τον τρόπο αυτόν καθίσταται αδύνατη η μετακίνηση των μαθητών για εξωσχολικές δραστηριότητες (ξένες γλώσσες, φροντιστήρια, μουσική, αθλήματα, κτλ.). Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχουν απογευματινά δρομολόγια όλο τον χρόνο καθώς και σύνδεση κάποιων από αυτών με το καραβάκι της Αντιπάρου.

8. Όσον αφορά στο σχολείο μας, όπως σας έχει ήδη επισημανθεί και από την διεύθυνση, ζητάμε την επίσπευση των διαδικασιών εγκατάστασης των νέων κουφωμάτων και την άμεση επαναλειτουργία των κλειστών τουαλετών του κτηρίου, καθώς οι ήδη υπάρχουσες δεν επαρκούν λόγω του αριθμού των μαθητών.

Καταλήγοντας, ζητάμε την πραγματοποίηση των παραπάνω ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στο νησί μας.

Με εκτίμηση

Για το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο του ΓΕΛ Πάρου

Ο Πρόεδρος

Γρηγόρης Ανδρεάδης

Η γραμματέας

Ζαχαρένια Μαλιάρη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos