Κυκλάδες: H «Ελπίς»…. ξανάρχεται! Νέα κακοκαιρία με πολικό ψύχος και χιόνια στα νησιά…

07 Μαρτίου 2022 21:25

Ήταν τέλη Ιανουαρίου, όταν ολόκληρη σχεδόν η χώρα παρέλυσε από την επέλαση σφοδρού χιονιά με το όνομα «Ελπίς» ο οποίος είχε μεγάλη διάρκεια και έντυσε στα λευκά ακόμα και τις Κυκλάδες.

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από την ομορφιά αλλά και τα προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία, οι μετεωρολόγοι μας προειδοποιούν ότι μάλλον θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια νέα, ανάλογης ίσως έντασης και διάρκειας!

Από την Τρίτη λοιπόν 8 Μαρτίου, σταδιακά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο καιρός χαλάει με κύρια χαρακτηριστικά το πολικό ψύχος και τις χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους έντονες. Αιτία κατά τους μετεωρολόγους, ένα ατμοσφαιρικό βουνό σε σχήμα Ωμέγα, (Ωμέγα εμποδιστής) το οποίο πρόκειται να ωθήσει πολικές αέριες μάζες από τη Ρωσία μέσω Ουκρανίας στη χώρα μας.

Η κακοκαιρία θα έχει κοινά χαρακτηριστικά με την «Ελπίδα» ως προς την εξέλιξή της και προβλέπεται ο κύριος όγκος των χιονοπτώσεων να επηρεάσει τις Κεντρικές, Ανατολικές και Νότιες περιοχές της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και τα νησιά των Κυκλάδων. Δεν αποκλείεται συνεπώς, οι Κυκλάδες να «δουν» για δεύτερη φορά χιόνι φέτος και μάλιστα στη αρχή της άνοιξης!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos