Πάρος: Στην κορυφή της αγοράς παραθεριστικής κατοικίας στη Μεσόγειο - Νέες επενδύσεις φέρνουν υπεραξία του νησιού ως προορισμού

08 Μαρτίου 2022 20:57

Κορυφαία θέση στην αγορά παραθεριστικής κατοικίας στη Μεσόγειο διατηρεί η Ελλάδα, με τα νησιά της Μυκόνου, της Πάρου και της Σαντορίνης να παραμένουν στις τρεις πρώτες θέσεις για πέμπτη συνεχή χρονιά μεταξύ 30 προορισμών, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της Algean Property, "Yields Report 2022: Ride the Wave.

Η Πάρος ειδικά είναι σύμφωνα με την έκθεση, ένας από τους προορισμούς που μπόρεσε να αυξήσει την απόδοσή του σε σύγκριση με το 2019 (6,5%).σε 7,1%.

Παρά το γεγονός ότι οι τιμές αυξήθηκαν, η αύξηση των ενοικίων ξεπέρασε την άνοδο των τιμών πώλησης με αποτέλεσμα την υψηλότερη απόδοση. Έτσι η Πάρος,περιόρισε περαιτέρω τη διαφορά της με τη Μύκονο.

Συνολικά η Πάρος, μπόρεσε να επωφεληθεί από τις δευτερογενείς επιδράσεις της Μυκόνου εξαιτίας του γεγονότος ότι τα δύο νησιά είναι γεωγραφικά το ένα κοντά στο άλλο  Αυτό επέτρεψε νέες επενδύσεις και περισσότερα πολυτελή έργα, αυξάνοντας τις τιμές πώλησης, ενώ παράλληλα ο μεγαλύτερος αριθμός των τουριστών και η ανεκπλήρωτη ζήτηση από την πανδημία επέτρεψαν την ταχεία αύξηση των τιμών των ενοικίων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos