Πάρος: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο κτήριο του Γενικού Λυκείου Πάρου – Παραλαβή κτηρίου

27 Μαρτίου 2022 17:46

Ένα σημαντικό έργο που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Λυκείου Πάρου ολοκληρώθηκε πρόσφατα και παραδόθηκε στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του σχολείου.

Από την διευθύντρια του ΓΕ.Λ Πάρου κα. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου λάβαμε επιστολή σχετική με το θέμα την οποία και δημοσιεύουμε:

Σήμερα  27/03/22 είχα τη χαρά να παραλάβω το κτήριο του Γενικού Λυκείου Πάρου από τον εκπρόσωπο της εργολήπτριας εταιρείας «ΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου, μέσω του «Πράσινου Ταμείου», με δικαιούχο και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πάρου, συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00€.

Ένα έργο που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021 με την τοποθέτηση της νέας θερμομόνωσης στο δώμα του κτηρίου (αφού προηγήθηκε η αποξήλωση της παλιάς και ο απαραίτητος καθαρισμός) και την θερμοπρόσοψη στην πλάγια όψη του κτηρίου (ακριβώς πίσω από το ανοικτό θέατρο του σχολείου) και ολοκληρώθηκε κατά το διάστημα από 18 Μαρτίου έως 27 Μαρτίου 2022, με την αντικατάσταση κουφωμάτων και φωτιστικών σωμάτων σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, στο γραφείο των καθηγητών καθώς και στο γραφείο της Διεύθυνσης. Επίσης εγκαταστάθηκαν αντλίες θερμότητας για τη θέρμανση του κτηρίου κι έγιναν όλες οι απαιτούμενες εργασίες αναβάθμισης στο λεβητοστάσιο.

Έγιναν ακόμη ελαιοχρωματισμοί όπου απαιτείτο στο εσωτερικό των αιθουσών, στην πρόσθια και στην πίσω όψη όλου του κτηριακού συγκροτήματος του σχολείου μας. Τέλος έγινε η ανακατασκευή των υπαρχουσών δύο τουαλετών (που ήταν κλειστές και σε αχρηστία για πάνω από 15 χρόνια), με από κοινού αίτημα της Διεύθυνσης του σχολείου, του Δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου καθώς και του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕ.Λ. ΠΑΡΟΥ, προκειμένου να λειτουργούν εφεξής για να εξυπηρετούνται οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας. Το κόστος της ανακατασκευής των δύο WC ανέλαβε εξολοκλήρου η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Πάρου. Ακόμη με χρηματοδότηση του Δήμου Πάρου (εργολαβία, «επισκευές σχολικών κτηρίων») αντικαταστάθηκε- μετά από σχετικό αίτημα από πλευράς μας, γιατί είχε καταστεί άκρως επικίνδυνη- η σχάρα απορροής όμβριων υδάτων στον προαύλιο χώρο και στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης του σχολείου.

Έτσι με την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου μας βελτιώνονται οι συνθήκες εκπαίδευσης και μειώνεται το ετήσιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κτηρίου ευθυγραμμιζόμενο πλέον με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής καθώς και της Εθνικής Πολιτικής.

Η ικανοποίηση όλων μας είναι προφανής. Επιστρέφουν αύριο μαθητές κι εκπαιδευτικοί σε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο (το σχολείο παρέμεινε κλειστό για τις ημέρες 21, 22 και 23 Μαρτίου, με απόφαση του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου, μετά από σχετικό αίτημά μου και λειτούργησε με τηλεκπαίδευση).

sxoleia gel parou02

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας, εκπαιδευτικών και μαθητών:

α) προς τον πρώην Διευθυντή του ΓΕ.Λ. ΠΑΡΟΥ, Ανδρέα Καρποδίνη για όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη (κατά τη διάρκεια της θητείας του), προκειμένου να προχωρήσει το έργο.

β) προς τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο και προς τον Δήμο Πάρου, που συνέβαλαν στην ένταξη του Γενικού Λυκείου Πάρου, για χρηματοδότησή του μέσω του Πράσινου Ταμείου.

γ) στις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαιτέρως προς τον κ. Σταμάτη Σιφναίο, προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάρου, για την επίβλεψη αλλά και για την επίλυση όλων των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην πορεία.

δ) στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πάρου που απέστειλε το συνεργείο καθαριότητας, προκειμένου το σχολείο να καθαριστεί και να λειτουργήσει δια ζώσης στις 28 Μαρτίου 2022 καθώς και την υπεύθυνη καθαριότητας του σχολείου κ. Αρσενία Καρανίκη, η οποία εργαζόταν νυχθημερόν προς τούτο.

sxoleia gel parou03

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου, κ. Χαράλαμπο Μαλινδρέτο όχι μόνο για την αμέριστη συμπαράστασή του σε όσα αιτήματα έχουμε θέσει ως Σχολική κοινότητα αλλά και για την έγκαιρη, άμεση κι έμπρακτη υποστήριξή του. Χωρίς τη δική του βοήθεια και παρουσία πολλά θα είχαν μείνει απλώς ευχολόγια.

Η Διευθύντρια του ΓΕ.Λ.ΠΑΡΟΥ                                                                                       

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos