Πάρος: Αυξήσεις «φωτιά» στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Υψηλό μεταφορικό κόστος προϊόντων

27 Μαρτίου 2022 21:21

Την ανιούσα έχει πάρει το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων καθώς η ενεργειακή κρίση «χτυπά» ανελέητα και πρωτίστως τις μεταφορές.

Έτσι λοιπόν, μια αύξηση της τάξης του 10% η οποία ορίστηκε πριν από μια περίπου εβδομάδα, «έρχεται» να ακριβύνει τις τιμές των εισιτηρίων των πλοίων, με το μέλλον να φαντάζει αβέβαιο καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και ουδείς γνωρίζει το πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά της ενέργειας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες τιμές, ένα εισιτήριο οικονομικής θέσης συμβατικού πλοίου από τον Πειραιά προς Πάρο θα κοστίζει εφεξής 42,50 ευρώ αντί για 38,50 που κόστιζε μέχρι σήμερα.

Η νέα τιμή για ένα εισιτήριο αριθμημένης θέσης αεροπορικού τύπου σε συμβατικό πλοίο με δρομολόγια από Πειραιά προς Πάρο θα κοστίζει 47,50 ευρώ.

Όσο για τα Ι.Χ η τιμή τους ανεβαίνει από 62,50 ευρώ στα 68,50.

Εκεί όμως που οι αυξήσεις είναι πραγματική «φωτιά» είναι στα εισιτήρια των φορτηγών. Τα φορτηγά άνω των 4,5 μέτρων που θεωρούνται επαγγελματικά, μεταφέρουν δηλαδή προϊόντα, πληρώνουν για ένα ταξίδι προς Πάρο 29 ευρώ για κάθε μέτρο. Ωστόσο εφεξής η τιμή ταξιδιού τους εκτινάσσεται στα ύψη, επειδή ο επίναυλος που προστίθεται πάντα στο σύνολο της τιμής έχει πάρει για τα καλά την ανηφόρα! Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου ο επίναυλος ήταν 22 ευρώ, στις αρχές Μαρτίου έφτασε στα 46 ευρώ και σήμερα, η νέα αύξηση τον εκτοξεύει στα 102 ευρώ!

Διαγωνισμός με δώρο μπίρες ΕΖΑ lager και ΕΖΑ Pilsener

Το γεγονός της αύξησης του κόστους των μεταφορών, εύλογο είναι να «περάσει» διαδοχικά σε ολόκληρη την εμπορική αλυσίδα και να καταλήξει τελικά στην τσέπη του καταναλωτή. Αυτό αφορά κάθε είδους καταναλωτή, από το νοικοκυριό μέχρι τις επιχειρήσεις και τους πάσης φύσεως επαγγελματίες.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ουδείς μπορεί να προβλέψει το πώς θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον τομέα της ενέργειας μέχρι την έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν. Ωστόσο, ακτοπλοϊκές εταιρείες όπως η Blue Star Ferriεs, έχουν προβλέψει δικλείδες μείωσης του κόστους των εισιτηρίων που προσφέρουν, ειδικά για ταξίδια μακροπρόθεσμου προγραμματισμού.

Έτσι λοιπόν, η Blue Star Ferries διαθέτει 20 εισιτήρια σε κάθε ταξίδι που κοστίζουν 34 ευρώ έκαστο. Υπάρχουν επίσης προσφορές και προνόμια από τα οποία ο ταξιδιώτης μπορεί να επωφεληθεί. Επί παραδείγματι, η κάρτα seasmile, η οποία χαμηλώνει κατά πολύ το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos