Η Πάρος ανά τους Αιώνες Από την Προϊστορική Εποχή στον 16ο Αιώνα μ.Χ.

18 Απριλίου 2022 20:37

Η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων (Ο.ΠΑ.Σ.) θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 και ώρα 18.00 – 21.00 στο Πνευματικό Κέντρο του  Δήμου Αθηναίων, αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, Ακαδημίας 50, στην Αθήνα.

ΗΜΕΡΙΔΑ

«Η Πάρος ανά τους Αιώνες Από την Προϊστορική Εποχή στον 16ο Αιώνα μ.Χ.»

Η παρουσίαση θα γίνει από το ακόλουθο επιστημονικό πάνελ:

• Ντόρα Κατσωνοπούλου, Δρ Κλασικής Αρχαιολογίας Cornell University, Πρόεδρος ΙΑΠΚ
• Γιώργος Καλόφωνος, Ιστορικός-Βυζαντινολόγος, επιστημονικός συνεργάτης Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών ΕΙΕ
• Λίλιαν Καραλή, Ομότιμη Καθηγήτρια Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ
• Ιωάννης Κουκουβέλας, Καθηγητής Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών
• Γεώργιος Μοστράτος, Δρ Κλασικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ, Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού
• Ιωάννης Πετρόπουλος, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας,

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αντιπρόεδρος ΙΑΠΚ
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα: της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου - του Δήμου Πάρου – Επαρχείου Πάρου Αντιπάρου και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων - Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας.
*
Στην ημερίδα θα γίνει παρουσίαση του νέου τόμου Πρακτικών του Ε’Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για την Αρχαιολογία της Πάρου και των Κυκλάδων με τίτλο «Η Πάρος ανά τους Αιώνες- Από την Προϊστορική Εποχή στον 16ο Αιώνα μ.Χ.»
Ο τόμος, 630 σελίδων, εκδόθηκε από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων (ΙΑΠΚ) με την επιστημονική επιμέλεια της Προέδρου του ΙΑΠΚ Αρχαιολόγου Ντόρας Κατσωνοπούλου. Περιλαμβάνει 38 επιστημονικά άρθρα ελλήνων και ξένων επιστημόνων στους τομείς της Αρχαιολογίας, Βυζαντινών Σπουδών, Κλασικής Φιλολογίας, Γεωλογίας, μέσα από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην επιστημονική κοινότητα και το ευρύ κοινό τα αποτελέσματα ερευνών και μελετών της ιστορίας, αρχαιολογίας και γεωλογίας της Πάρου. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ότι με τις επιστημονικές παρουσιάσεις του βιβλίου, δημοσιεύονται για πρώτη φορά άγνωστα έργα αρχαίας γλυπτικής της Πάρου από το νησί αλλά και τις περιοχές της Αττικής και της Μεγάλης Ελλάδας, άγνωστα νέα ευρήματα από τις παράκτιες
γεωαρχαιολογικές έρευνες των τελευταίων ετών στην Πάρο και νέα στοιχεία για την βυζαντινή και μεταβυζαντινή Πάρο.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και προσκαλούμε όλους τους συμπατριώτες μας Παριανούς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για τον πολιτισμό της Πάρου και των Κυκλάδων να την παρακολουθήσει

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos