Η «πυξίδα» ταξιδιού τη Μ. Εβδομάδα δείχνει Πάρο! : 4 πλοία, ένας προορισμός – Ένα ολόκληρο καράβι αποκλειστικά για Πάρο τη Μ. Παρασκευή!

21 Απριλίου 2022 20:28

Άνεμος αισιοδοξίας «πνέει» στην Πάρο καθώς καταφθάνουν από την αρχή της Μ. Εβδομάδας οι εκδρομείς του Πάσχα στο νησί. Η κίνηση έχει ζωηρέψει και ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί μαζικά οι επισκέπτες της Μ. Πέμπτης και της Μ. Παρασκευής, ημέρες κατά τις οποίες θα φθάσει ο μεγαλύτερος όγκος των ταξιδιωτών.

Ωστόσο, μια ματιά στα στοιχεία της έκδοσης των εισιτηρίων από Μ. Τετάρτη έως και Μ. Σάββατο, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας: Τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής από Πειραιά μπορεί να «πιάνουν» πολλά λιμάνια, σε ένα όμως αποβιβάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών: Αυτό της Πάρου!

Η αλήθεια αυτή επιβεβαιώνεται από τους αριθμούς: 1010 άτομα και 210 Ι.Χ., 695 άτομα και 103 Ι.Χ., 550 άτομα και 120 Ι.Χ., αφίχθησαν στην Πάρο τη Μ. Τετάρτη με τα πλοία Blue Star Delos, Blue Star Naxos και Νήσος Χίος αντίστοιχα.

Την Μ. Πέμπτη αναμένεται ακόμη μεγαλύτερος αριθμός αφιχθέντων στο νησί. 1425 άτομα και 241 Ι.Χ., 560 άτομα και 57 Ι.Χ., 270 άτομα και 68 Ι.Χ., 680 άτομα και 145 Ι.Χ., θα φθάσουν με τα πλοία Blue Star Delos, Blue Star Naxos, Νήσος Ρόδος και Νήσος Χίος αντίστοιχα. Σημειώνεται επίσης, ότι θα υπάρξει τροποποίηση του δρομολογίου του Νήσος Χίος το οποίο θα αποπλεύσει από τον Πειραιά στις 23:55.

limani auto 30 07 21

Tην Μ. Παρασκευή τώρα, ημέρα κατά την οποία παραδοσιακά ταξιδεύει ο κύριος όγκος των εκδρομέων, ένα ολόκληρο μεγάλο καράβι της γραμμής, το Blue Star Delos, θα «γράφει» στην πυξίδα του σχεδόν αποκλειστικά Πάρος, καθώς θα αποβιβάσει στο νησί 1.600 επιβάτες και 251 οχήματα! Το ίδιο πλοίο στο δρομολόγιό του, θα αποβιβάσει στην Νάξο 400 άτομα, στη Σαντορίνη 360 άτομα και στην Ίο 12 άτομα! Σημειώνεται ότι το Blue Star Delos είναι χωρητικότητας 2.400 ατόμων, ενώ το «αδελφάκι» του το Blue Star Naxos που είναι χωρητικότητας 1.500 ατόμων, την ίδια μέρα, τη Μ. Παρασκευή θα αποβιβάσει στο νησί 750 επισκέπτες και 80 Ι.Χ.

Οι τελευταίοι και τυχεροί, εκείνοι δηλαδή που θα αντιμετωπίσουν λιγότερη πολυκοσμία στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα είναι όσοι πάρουν το πλοίο της γραμμής «στο παραπέντε» του Πάσχα, δηλαδή το Μ. Σάββατο. Το Blue Star Delos την ημέρα αυτή θα αποβιβάσει στην Πάρο 680 άτομα και 80 Ι.Χ.

Εντυπωσιακά είναι και τα στατιστικά στοιχεία με βάση τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί για τις ημέρες της «μεγάλης φυγής» με προορισμό τα νησιά των Κυκλάδων: Εκεί αποτυπώνεται εύγλωττα και συγκριτικά το τεράστιο ρεύμα του κόσμου που προτιμά φέτος την Πάρο για τις Πασχαλινές του διακοπές: Το 59% των επιβαινόντων στα πλοία έχει προορισμό την Πάρο, το 24% τη Νάξο και το 17% τη Σαντορίνη!

Επομένως, και αυτό το Πάσχα, το πρώτο μιας σχετικής κανονικότητας μετά από δύο χρόνια πανδημίας, το όμορφο νησί αναδεικνύεται σε top προορισμό που θα φιλοξενήσει χιλιάδες κόσμο για να του προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία διακοπών!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos