Πάρος: Σήμανση ενός δικτύου μονοπατιών με την ονομασία «Μονοπάτια του Κώστου»

31 Μαϊος 2022 13:26

Ο Σύλλογός μας θέλοντας να συμβάλει στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου, των ιστορικών, θρησκευτικών και πολιτισμικών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής του Κώστου, προχώρησε στη δημιουργία και σήμανση ενός δικτύου μονοπατιών με την ονομασία «Μονοπάτια του Κώστου».

Καταφέραμε να σηματοδοτήσουμε τα πρώτα τέσσερα και ευελπιστούμε σύντομα να είμαστε έτοιμοι για τη σηματοδότηση και των υπόλοιπων έξι μονοπατιών που απομένουν.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, με αρκετές ιδιαιτερότητες, δυσκολίες και απαιτητική εργασία που χάρη στη βοήθεια, τη συνεργασία και τις χορηγίες προς τον Σύλλογό μας, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία!

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι, γιατί αυτή μας η ενέργεια βάζει το χωριό μας στο χάρτη σηματοδοτημένων περιπατητικών διαδρομών καθιστώντας το,(σύμφωνα με πληροφορίες) το πρώτο χωριό στις Κυκλάδες που διαθέτει οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών. Πιστεύουμε ότι ανοίγονται ορίζοντες για μια τουριστική ανάπτυξη μέσω του περιπατητικού, αθλητικού και φυσιολατρικού τουρισμού που ταιριάζει απόλυτα στη φυσιογνωμία του χωριού μας. Θα θέλαμε λοιπόν ως Μ.Ε.Α.Σ. Κώστου να ευχαριστήσουμε την ομάδα των Περπατητών Πάρου (περιπατητική ομάδα του Αρχίλοχου Παροικιάς) για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση που μας παρείχαν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης σε όσους βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα με τις χορηγίες τους και ιδιαίτερα τον κ. Άγουρο Άγγελο «Ξυλεμπορική Πάρου», το κ. Νικηφόρο Ρούσσο Χρώματα - Σιδηρικά, τον κ. Νικόλαο Συριανό Υλικά Οικοδομών και φυσικά τον κ. Άκη Μπάλιο - Typoprint, τον κ.Βασίλη Γιατρά - Colorbox και τον κ. Άγγελο Πιτσικάλη -

Εκ Πακτίας, που εκτός τη σημαντική βοήθεια τους ήταν και χορηγοί, όπως και τα νέα παιδιά και μέλη του συλλόγου που εργάστηκαν με μεγάλη διάθεση για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του έργου. Επίσης ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την τοπική κοινότητα Κώστου για την υποστήριξη.

Ευχόμαστε αυτή μας η ενέργεια να αποτελέσει παρακαταθήκη έμπνευσης, και να αξιοποιηθεί κατάλληλα από τη νεολαία μας. Ελπίζουμε επίσης να βρει μιμητές και σε άλλα χωριά της Πάρου, έτσι ώστε να αναδειχθεί και να διασωθεί ο φυσικός πλούτος που υπάρχει στο νησί μας. Για τον Μ.Ε.Α.Σ. Κώστου

Ο Πρόεδρος
Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Ο Γ. Γραμματέας 
Βελέντζας Ιωάννης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos