Πάρος: Με 31 επιπλέον αστυνομικούς ενισχύεται το Α.Τ. Πάρου ενόψει καλοκαιριού – Ενδυνάμωση και άλλων Τμημάτων στα νησιά των Κυκλάδων

05 Ιουνίου 2022 21:14

Οι οιωνοί είναι θετικοί. Μέχρι στιγμής, τα πάντα δείχνουν ότι το φετινό καλοκαίρι οι τουρίστες που θα «πλημμυρίσουν» τα νησιά θα είναι περισσότεροι και από το έτος – ορόσημο 2019.

Είναι γνωστό όμως, ότι εκεί που υπάρχει πολύς κόσμος, ελλοχεύει και η παραβατικότητα. Θύματά της, ντόπιοι και τουρίστες που το μόνο που επιζητούν είναι η ηρεμία τους και εκτός από το να περάσουν καλά στις διακοπές τους, θέλουν φυσικά να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς.

Την ανάγκη αυτή έρχεται να καλύψει σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για ενδυνάμωση σε στελεχιακό δυναμικό αστυνομικών τμημάτων που βρίσκονται σε δημοφιλείς θερινούς προορισμούς.

Είναι γνωστά πλέον τα συμβάντα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες οι αρχές κάθε σχεδόν καλοκαίρι. Κλοπές, εμπόριο ναρκωτικών, τροχαίες παραβάσεις, παραεμπόριο και παράνομη μετανάστευση, είναι μόνο μερικές από τις έκνομες συμπεριφορές που η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να πατάξει στα νησιωτικά θέρετρα φέτος επιβάλλοντας το νόμο.

Στο «μικροσκόπιό» της μπαίνουν νησιά όπως η Πάρος, η Μύκονος και η Σαντορίνη που πολλαπλασιάζουν τον πληθυσμό τους κατά την καλοκαιρινή σεζόν. Για το λόγο αυτό και για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας μεταξύ ντόπιων και επισκεπτών, αποφασίστηκε να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου με 31 επιπλέον αστυνομικούς, η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου με 67 και η Σαντορίνη με 73.

Το επιπλέον προσωπικό, αλλά και ο εξοπλισμός με κάμερες, drones σε συνδυασμό με αυξημένες περιπολίες, αναμένεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά ως προς την παραβατικότητα και να ενισχύσει την επιβολή της τάξης και του νόμου όπου αυτά καταπατώνται.

Το πρόβλημα κάθε καλοκαίρι είναι γνωστό ότι ενσκήπτει κατά κόρον στα νησιά όπου μαζί με την «εισαγωγή» πληθώρας εγχώριων και ξένων τουριστών, «προσελκύονται» δυστυχώς και τα κάθε λογής παραβατικά στοιχεία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos