Πάρος: Τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής μακαριστού Μητροπολίτη Αμβρόσιου στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Πάρου

26 Ιουνίου 2022 17:37

Τριήμερες (24 – 26 Ιουνίου) είναι οι επετειακές λατρευτικές συνάξεις και οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας με αφορμή την επέτειο των 300 ετών από τη γέννηση του Αγίου Αθανασίου του Πάριου (1722 – 2022) και την επέτειο των 100 ετών από τη γέννηση του αοιδίμου Μητροπολίτη Παροναξίας κυρου Αμβρόσιου Β΄ του Πάριου (1922 – 2022).

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Πάρου «Παναγία Εκατονταπυλιανή» τελέστηκε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτη Παροναξίας κυρου Αμβρόσιου.

paros girokomeio amvrosios 01

Ακολούθησαν χαιρετισμοί επισήμων και κατόπιν ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου. Αποδόθηκαν ύμνοι αφιερωμένοι στη μνήμη του αοιδίμου Ιεράρχη και ακολούθησε η τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Παροναξίας κυρου Αμβρόσιου εμπνευστή και κτίτορος του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Πάρου «Παναγία Εκατονταπυλιανή». Το έργο της προτομής έχει φιλοτεχνηθεί από τους γλύπτες Διαμαντόπουλο και Σκαλκώτο.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε υπαίθρια δεξίωση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου και άλλων Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών, οι Βουλευτές Κυκλάδων κ. Ι. Βρούτσης, Κ. Μονογυιού, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος, ο Έπαρχος κ. Κ. Μπιζάς, ο Δήμαρχος Νάξου κ. Δ. Λιανός, και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών της Πάρου και της Νάξου.

paros girokomeio amvrosios 02

paros girokomeio amvrosios 05

paros girokomeio amvrosios 06

paros girokomeio amvrosios 07

paros girokomeio amvrosios 08

paros girokomeio amvrosios 0010

paros girokomeio amvrosios 0011

paros girokomeio amvrosios 0012

paros girokomeio amvrosios 0013

paros girokomeio amvrosios 0014

paros girokomeio amvrosios 0015

paros girokomeio amvrosios 0016

paros girokomeio amvrosios 0017

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos