To Γυμνάσιο Νάουσας Πάρου απέκτησε αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή

27 Ιουνίου 2022 14:25

Το Γυμνάσιο Νάουσας Πάρου ανήκει πλέον στα σχολεία, που διαθέτουν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή,* δωρεά του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου.

Την Παρασκευή 25-6-2022, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου τον παρέδωσαν, στη Διευθύντρια & το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.

Η Διευθύντρια, κα Φωτ. Θεοφίλου και τρεις ακόμα καθηγητές του Συλλόγου είναι Πιστοποιημένοι Ανανήπτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC). Επίσης, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, μαθητές της Α΄ Γυμνασίου υλοποίησαν το σχετικό πρόγραμμα του Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές. Η καρδιακή ανακοπή παραμένει παγκοσμίως βασική αιτία θανάτου.

Οποιοσδήποτε πολίτης, ηλικίας άνω των 12 ετών που έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), μπορεί να προσφέρει τις Πρώτες Βοήθειες και να «αγοράσει χρόνο» για τον ασθενή, ώσπου να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Στο σχεδιασμό δράσεων του Γυμνασίου, για την επόμενη σχολική χρονιά, περιλαμβάνεται η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και των μαθητών στη χρήση του Απινιδωτή.

 *«Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή η οποία αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και εάν αναγνωρίσει κάποιον ρυθμό που επιδέχεται απινίδωση χορηγεί ρεύμα, έτσι ώστε να αποκαταστήσει τον φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό μετά από μια καρδιακή ανακοπή… …Ενώ από το 2007, σύμφωνα με υπουργική εγκύκλιο η παρουσία του Αυτόματου Εξωτερικού απινιδωτή κρίθηκε απαραίτητη στα ελληνικά σχολεία όπως και σε άλλους δημόσιους χώρους (Υ4αοικ 22.8.2007, Εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας
και Κοιν. Αλληλεγγύης «Κανόνες Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή ή Απινιδιστή σε Δημόσιους Χώρους») μόνο ένα δραματικά μικρό ποσοστό της τάξεως του 0,8% διαθέτουν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή.» Πηγή: Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΦΩΤ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos