Πάρος – Λεύκες: Παρουσίαση και υπογραφή σύμβασης αναδόχου για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου για το νησί (Βίντεο)

03 Σεπτεμβρίου 2022 15:51

Το απόγευμα της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών, έγινε η παρουσίαση ενός πολύ σημαντικού έργου για τις περιοχές των Λευκών, του Κώστου, αλλά και ολόκληρης της Πάρου, ενώ υπογράφηκε και η σύμβαση αναδόχου για την υλοποίηση του έργου.

Πρόκειται για έργο πνοής με άμεσες και μακροπρόθεσμες ωφέλειες, το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε Λεύκες, Κώστο και όχι μόνο, καθώς με την ολοκλήρωσή του, θα λυθεί οριστικά το χρόνιο πρόβλημα της απόρριψης των ανεπεξέργαστων λυμάτων των δύο οικισμών σε χείμαρρους και ρέματα μαζί με τα όμβρια ύδατα. Παράλληλα θα προστατευθεί ο υδροφόρος ορίζοντας της Πάρου, ειδικά της περιοχής του Αστέρα, που διατηρεί τα σημαντικότερα αποθέματα νερού του νησιού.

Το έργο διακρίνεται σε δύο υποέργα που συνδέονται μεταξύ τους. Τα πρώτο υποέργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου συλλογής και μεταφοράς λυμάτων των οικισμών των Λευκών και του Κώστου, και το δεύτερο την επέκταση της δυναμικότητας και τον εκσυγχρονισμό της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) της Μάρπησσας, δηλαδή του Βιολογικού Καθαρισμού Μάρπησσας. Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο διαβάστε εδώ:

Σημειώνεται ότι τα έργα υλοποίησης του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα, μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ η ολοκλήρωση και παράδοσή του θα γίνει σε δύο χρόνια. Αυτό που τονίστηκε στην εκδήλωση της παρουσίασης του έργου είναι ότι θα υπάρξει μέριμνα ώστε οι πλάκες στα σοκάκια των Λευκών που παρουσιάζουν ιδιαίτερη μορφή και τοποθέτηση να αποκατασταθούν μετά τις τεχνικές εργασίες που θα λάβουν χώρα, με σκοπό να μην αλλοιωθεί η παραδοσιακή εικόνα του οικισμού.

{https://www.youtube.com/watch?v=ba8Dt1IRtmA}

leykes simvassi 101

leykes simvassi 102

leykes simvassi 103

leykes simvassi 104

leykes simvassi 105

leykes simvassi 106

leykes simvassi 107

 

leykes simvassi 108

leykes simvassi 109

leykes simvassi 110

leykes simvassi 111

leykes simvassi 112

leykes simvassi 113

leykes simvassi 114

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos