Μέχρι πότε και που είναι υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το rapid test στους χώρους εργασίας

14 Σεπτεμβρίου 2022 13:53
Τουλάχιστον έως το τέλος του έτους παρατείνεται η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους εργασιακούς χώρους, όπως προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα (12/9).

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις», το οποίο βρίσκεται από χθες σε δημόσια διαβούλευση, οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα συνεχίζουν μέχρι και το τέλος του έτους (31/12/2022) να επιδεικνύουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό οφείλουν να υποβάλλονται σε rapid test, σε εβδομαδιαία βάση, σε δημόσια ή ιδιωτική δομή ή φαρμακείο, με δική τους δαπάνη.

«Αυτό, για να το ξεκαθαρίσουμε, αφορά την υποχρέωση στην εργασία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δεν αφορά τα πιστοποιητικά στο να μπαίνεις στα μαγαζιά ή οτιδήποτε άλλο. Την υποχρέωση των ανεμβολίαστων για ένα τεστ.

Πού αναμένεται να παραμείνει υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πάντως το πιστοποιητικό εμβολιασμού παρέμεινε και θα συνεχίσει να παραμένει, εν αναμονή του νέου ΦΕΚ με τα μέτρα, υποχρεωτικό τις εξής περιπτώσεις εκτός από τους εργασιακούς χώρους

Νοσκομεία και Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων/ΑμεΑ, οικοτροφεία, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), δομές παιδικής προστασίας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) και κέντρα κοινότητας, στρατόπεδα

 Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες οφείλουν να τηρούν τους κανόνες λειτουργίας

Στη δυναμικότητα των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, κέντρων χρονίως πασχόντων, δομών και ξενώνων φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνων μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), δομών παιδικής προστασίας και κέντρα κοινότητας, συμπεριλαμβάνονται και όσοι παρέχουν εθελοντική εργασία.

dikaiologitika.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos