Πάρος: Σύγχρονος μηχανισμός για ΑΜΕΑ στα Λιβάδια της Παροικίας - Πρόσβαση στην θάλασσα για όλους και σε άλλες παραλίες του νησιού

14 Σεπτεμβρίου 2022 15:01

Το ζήτημα της εξάλειψης των διακρίσεων και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αποτελεί «στοίχημα» της σύγχρονης κοινωνίας και βασική ανθρωπιστική επιταγή.

Στην Πάρο, με πρωτοβουλία του Δήμου, εγκαταστάθηκε στην παραλία Λιβάδια της Παροικίας, ένας σύγχρονος, πρωτοποριακός μηχανισμός - Sea Access - ο οποίος εφεξής θα βοηθά τα άτομα με κινητικά προβλήματα να αποκτούν πρόσβαση στη θάλασσα και να απολαμβάνουν τις χαρές της.

Ο μηχανισμός, μέσω του οποίου οι λουόμενοι θα διευκολύνονται στην μεταφορά τους από την παραλία μέχρι τη θάλασσα και το αντίστροφο, αποτελείται από πτυσσόμενο διάδρομο τηλε – κινούμενο ο οποίος θα μπορεί εύκολα και άμεσα να μεταφερθεί σε άλλο σημείο της ίδιας παραλίας ώστε να εξυπηρετήσει περισσότερους ΑΜΕΑ λουόμενους.

amea paralia 02

Επίσης, στην παραλία Λιβάδια έχει προβλεφθεί να υπάρξουν αποδυτήρια για ΑΜΕΑ και ειδική παροχή νερού προς εξυπηρέτησή τους.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται από το Δήμο Πάρου, η τοποθέτηση παρόμοιων μηχανισμών και σε άλλες παραλίες του νησιού καθώς το ζήτημα της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών του νησιού αλλά και των τουριστών με κινητικές δυσκολίες, αποτελεί σημαντικό βήμα προς την εξάλειψη του αποκλεισμού για μια μερίδα ανθρώπων.

Η Πάρος, τουριστικό νησί με διεθνείς επισκέψεις και διάσημες παραλίες, ήταν καιρός να κάνει την πρόσβαση σε αυτές ισότιμη για όλους, υλοποιώντας στην πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη για τους ευπαθέστερους συνανθρώπους μας.

amea paralia 03

amea paralia 04

amea paralia 05

amea paralia 06

amea paralia 07

amea paralia 08

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos