Αντίπαρος: Μόλις εγκρίθηκε η υλοποίηση σπουδαίου έργου πνοής που αλλάζει το «πρόσωπο» του νησιού!

10 Οκτωβρίου 2022 17:58

Μόλις εγκρίθηκε η υλοποίησή του και αναμένεται να βάλει το νησί της Αντιπάρου στις ράγες μιας νέας εποχής αναπτυξιακού οφέλους!

Πρόκειται για έργο πνοής το οποίο συνίσταται στην κατασκευή περιμετρικής κρηπίδωσης (22μ πλάτος – 100μ μήκος) του υφιστάμενου μόλου στο λιμάνι της Αντιπάρου και είναι προϋπολογισμού ύψους 1.800.000 ευρώ.

Όπως καθορίζεται από την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, το έργο θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάρου ως διευθύνουσα υπηρεσία και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου ως προϊστάμενη αρχή.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του, χωροθετείται περιμετρικά του υφιστάμενου με φυσικούς ογκόλιθους μόλου που βρίσκεται μπροστά στη λιμενική εγκατάσταση της Αγ. Μαρίνας η οποία εξυπηρετεί σήμερα την κίνηση στο λιμάνι του νησιού.

Είναι αναμφίβολα ένα έργο υποδομής τεράστιας σημασίας για την Αντίπαρο καθώς περιλαμβάνει την δημιουργία 60 περίπου θέσεων εξυπηρέτησης σκαφών και κυρίως τουριστικών σκαφών αναψυχής.

Αναπτυξιακά επομένως θα είναι κυρίως τα οφέλη του, καθώς το έργο θα δώσει στην Αντίπαρο περαιτέρω αναπτυξιακή τουριστική ώθηση. Η υλοποίησή του είναι αναγκαία, μιας και η φήμη του νησιού χρόνο με το χρόνο μεγεθύνεται και οι πολυπληθείς επισκέπτες του από τη χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό, το «ψηφίζουν» κάθε καλοκαίρι φανατικά για τις διακοπές τους!  

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos