Πάρος – Τουρισμός: H διαφημιστική καμπάνια που απέρριψε το νησί και την «έκλεψε» η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματικών Ταξιδιών!

19 Οκτωβρίου 2022 18:00

Το Νοέμβριο του 2020, εν μέσω πανδημίας και σκληρού lock down για πολλές χώρες του κόσμου, η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματικών Ταξιδιών (GBTA) λάνσαρε μια δυναμική καμπάνια με σκοπό να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την τεράστια οικονομική σημασία ης ύπαρξης επαγγελματικών ταξιδιών παγκοσμίως, όσον αφορά στα έσοδα, στις θέσεις εργασίας και στο εμπόριο.

Στόχος, η ώθηση στην επιστροφή των επαγγελματικών ταξιδιών, όταν και εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επέτρεπαν.

Το σλόγκαν της δυνατής αυτής καμπάνιας ήταν: «Ready, Safe, Travel». Μήπως όμως αυτό το έξυπνο προωθητικό σύνθημα μας θυμίζει κάτι στην Πάρο;

8 μήνες πριν την Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματικών Ταξιδιών, τον Μάρτιο του 2020, αρχή του σφοδρού κύματος πανδημίας για τη χώρα και περίοδος αυστηρού lock down οπότε και προείχε φυσικά η υγειονομική ασφάλεια, ένα αντίστοιχο προωθητικό, τη δύσκολη εκείνη περίοδο για τον τουρισμό σλόγκαν, το «We ready, you safe, all happy» είχε προταθεί να υιοθετηθεί επίσημα από το νησί.

H σκέψη πίσω από το σύνθημα απλή: Η Πάρος θα έπρεπε να συνεχίζει να διαφημίζεται τουριστικά και σε εκείνη την δύσκολη εποχή της πανδημίας για τα ταξίδια. Το νησί όφειλε να είναι έτοιμο, να κρατήσει «ζεστές» τις παγκόσμιες τουριστικές αγορές - με έμφαση βεβαίως στην υγειονομική ασφάλεια ντόπιων και επισκεπτών - ώστε με την άρση των υγειονομικών περιορισμών, να μπορέσει να ενεργοποιήσει και πάλι άμεσα την «ατμομηχανή» της τοπικής οικονομικής ζωής, δηλαδή τον τουρισμό.

Πολλά ειπώθηκαν την περίοδο του «We ready, you safe, all happy» στην Πάρο. Ποικίλες οι αρνητικές απόψεις που εκφράστηκαν. Το διαφημιστικό σλόγκαν αποσύρθηκε λόγω αυτών, ωστόσο η προσπάθεια για την προβολή του νησιού συνεχίστηκε με διαδικτυακές πρωτοβουλίες και δράσεις.

Σήμερα, τρία χρόνια περίπου μετά, κάποιοι μπορεί να ξέχασαν το καινοτόμο σλόγκαν και το σκεπτικό του το οποίο λάνσαρε 8 μήνες αργότερα η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματικών Ταξιδιών. Ωστόσο οι περισσότεροι τώρα στο νησί, δρέπουν τους τουριστικούς - οικονομικούς καρπούς του concept, σύμφωνα με το οποίο το νησί έπρεπε να είναι σε «εγρήγορση» ώστε να επιστρέψουν σε αυτό οι τουρίστες. Δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος, καθώς η φετινή σεζόν  την Πάρο ξεπέρασε σε κίνηση ακόμα και το προ πανδημίας έτος – ρεκόρ 2019.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos