Πάρος: Περπατώντας ΒΔ της Παροικιάς Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

18 Οκτωβρίου 2022 20:46

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 10:00 π.μ. θα περπατήσουμε μια μέτρια κυκλική πεζοπορική διαδρομή στην βορειοδυτική ακτή του νησιού, μήκους 9 χιλ. περίπου.

Ξεκινώντας από τα Λιβάδια (σημείο συνάντησης: Ν.Ο.Π), θα κατευθυνθούμε προς τον αρχαιολογικό χώρο του ιερού του Δηλίου Απόλλωνα έχοντας διανύσει το πιο απαιτητικό κομμάτι της διαδρομής, ανεβαίνοντας υψομετρικά περίπου 150 μ. σε απόσταση 1.5 χλμ. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στην περιοχή του Τηλέγραφου και ακολουθώντας ΝΔ πορεία θα προσπεράσουμε το Σπήλαιο του Αριλόχου αγναντεύοντας τον θαλασσινό ορίζοντα και τον όρμο της Παροικιάς. Με αυτό τον προσανατολισμό,  θα βρεθούμε στο ακρωτήρι του Αγ. Φωκά  και από τον κόλπο του Κριού θα καταλήξουμε παραλιακά στο σημείο εκκίνησης. Θα περπατήσουμε σε χωμάτινα, πετρώδη και θαμνώδη εδάφη. Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 3:30 ώρες και η υψομετρική της διαφορά +/- 230μ.

Απαραίτητος εξοπλισμός, τουλάχιστον ένα λίτρο νερό, το κολατσιό σας καθώς και παπούτσια πεζοπορικά -κατά προτίμηση  - σε συνδυασμό με μακρύ παντελόνι. Προαιρετικά, με την πεζοπορική μας συμμετοχή, μας δίνεται η δυνατότητα να ασκήσουμε την περιβαλλοντική μας συνείδηση έχοντας μαζί μας μια σακούλα απορριμμάτων για την περισυλλογή ρυπογόνων σκουπιδιών, που θα συναντήσουμε στο «διάβα» μας. Συμμετοχή παιδιών κάτω από 16 ετών δεκτή με την παρουσία υπεύθυνου συνοδού. Πληροφορίες: Παντελής Τσουκαλάς 69879329, Βαγγέλης Νικολάου 6937426852 και  Νάσος Γρίβας 6974515482.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos