Πάρος: Το κτήμα 9 στρεμμάτων που αγόρασε πρόσφατα το ζεύγος Ε. Καϊλή - Φ. Τζιόρτζι στο νησί – Είχαν επισκεφθεί την Πάρο το καλοκαίρι

14 Δεκεμβρίου 2022 23:07

«Σείεται» η Ευρωπαϊκή Ένωση από το πιθανό σκάνδαλο σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στο οποίο φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι είναι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο Ιταλός σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρζι.

Μάλιστα πολύ πρόσφατα, ένα μήνα περίπου πριν, το ζεύγος είχε συστήσει εταιρεία με την επωνυμία «Estate Aria Properties» με σκοπό την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων. Ένα ακίνητο ωστόσο που προοριζόταν για σκοπούς real estate, ήταν αγορασμένο στο όνομά τους μόλις πριν 9 μήνες - τον Μάρτιο 2022 - και βρίσκεται στην Πάρο!

Πρόκειται ένα κτήμα 9 στρεμμάτων το οποίο κατά πληροφορίες βρίσκεται στην περιοχή Βουνάλια ή Βουνάλα που ανήκει στην Κοινότητα Κώστου και σύμφωνα με την «Καθημερινή», αγοράστηκε με τίμημα 300.000 ευρώ τα οποία εξοφλήθηκαν με δύο επιταγές ελληνικών τραπεζών (142.500 έκαστη) και 15.000 ευρώ έμβασμα.

Σημειώνεται ότι Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζιόρτζι, επισκέφθηκαν - μετά την αγορά τους - το καλοκαίρι του 2022 την Πάρο, σκοπεύοντας να ξεκινήσουν μελέτη για την ανάπτυξη του ακινήτου και την εμπορική του εκμετάλλευση, μιας και η άδεια και η μελέτη του έληγαν στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Μετά τη διαταγή δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του ζευγαριού στην Ελλάδα αλλά και μελών της οικογένειάς τους - από τον επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ. Βουρλιώτη- τίθεται προς διερεύνηση αν αυτά προήλθαν από μη νόμιμες δραστηριότητες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos