Ιδρύεται Δημόσιο ΙΕΚ στον Δήμο Πάρου

18 Μαρτίου 2023 15:48

Μετά από αίτημα του Δήμου Πάρου στο Υπουργείο Παιδείας και την πρόταση του ΔΙΕΚ Σύρου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου αποφάσισε την ίδρυση Δημοσίου ΙΕΚ στο νησί της Πάρου, ως Τμήμα του ΔΙΕΚ Σύρου.

Το Δημόσιο ΙΕΚ θα στεγάζεται σε αίθουσες του ΕΠΑΛ Πάρου και θα λειτουργεί απογευματινές ώρες, καλύπτοντας τις μαθησιακές ανάγκες σε ενδιαφερόμενους του νησιού, ενώ ο Δήμος θα συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του.

Με την έναρξη λειτουργίας του, οι ειδικότητες που προτείνονται να λειτουργήσουν είναι:

  • Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων
  • Τεχνικός θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων
  • Τεχνικός μαγειρικής τέχνης.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με την καλή συνεργασία και τη σημαντική βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, γίνεται πράξη η ίδρυση του Δημόσιου ΙΕΚ στην περιοχή, κάτι το οποίο αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για γρηγορότερη επαγγελματική αποκατάσταση των νέων του Δήμου Πάρου η οποία θα εξασφαλίζεται από την παροχή ειδικών γνώσεων οι οποίες θα καθιστούν τους απόφοιτους ικανούς να συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου.»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos