Πάρος – Αγροτικός Συνεταιρισμός: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ενδιαφέρον σεμινάριο αμπελουργίας και παρουσίαση δύο νέων εμφιαλωμένων κρασιών (Βίντεο)

18 Μαρτίου 2023 16:59

Το πρωί του Σαββάτου 18 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε υπό τη διοργάνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου, το πρώτο μέρος ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος σεμιναρίου αμπελουργίας με στόχο την ενημέρωση – επιμόρφωση των καλλιεργητών αλλά και του κοινού αναφορικά με την βελτίωση της αμπελουργικής πρώτης ύλης.

Τίτλος του σεμιναρίου «Ορθή διαχείριση αμπελώνων κατά την καλλιεργητική περίοδο» και στόχος η αναβάθμιση της ποιότητας και της ποσότητας της οινικής τοπικής παραγωγής με πρακτικές και μεθόδους που ξεκινούν από τον αμπελώνα.

Σε μια άκρως διαφωτιστική παρουσίαση από τον οινολόγο κ. Δημήτρη Μανσόλα, αναπτύχθηκαν με σαφήνεια θέματα που αφορούν στην καλλιεργητική εποχή του αμπελιού και στην σωστή διαχείρισή του από τους αμπελουργούς για τη βέλτιστη παραγωγή.

asparou 101

Κατόπιν, ακολούθησαν η παρουσίαση και η γευστική δοκιμή δύο νέων εμφιαλωμένων κρασιών - εσοδείας 2022 - του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου. Του Λευκού «Seiradi» Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Κυκλάδες 100% ποικιλίας Μονεμβασιάς, και του Ροζέ «Seiradi» Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Κυκλάδες 70% ποικιλίας Μονεμβασιάς και 30% Μανδηλαριάς.

Το συμβολικό, πολύσημο όνομα «Seiradi» που δόθηκε στα νέα κρασιά, αναφέρεται κυριολεκτικά σε σειρά φυτών διατεταγμένων σε ευθεία γραμμή και μεταφορικά στο νήμα που μας συνδέει με το παρελθόν ή στη νοητή γραμμή μιας σειράς γεγονότων.

Πρόκειται εντός του Μαίου, να πραγματοποιηθεί νέο σεμινάριο αμπελουργίας, το οποίο όπως και το πρώτο θα είναι ανοιχτό προς όλους. Για την ημερομηνία πραγματοποίησης και τη δήλωση συμμετοχής θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Παρακολουθήστε το σεμινάριο στα βίντεο που ακολουθούν:

{https://www.facebook.com/parianostypos.gr/videos/172692215579116}

{https://www.facebook.com/parianostypos.gr/videos/749945303236046}

asparou 103

asparou 104

asparou 105

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos