Πάρος: Ψήφισμα – Όχι στις μεθοδεύσεις για την ιδιωτικοποίηση του νερού

24 Μαρτίου 2023 12:29

Η μετατροπή  της “ρυθμιστής αρχής ενέργειας” σε “ρυθμιστική αρχή Αποβλήτων , Ενέργειας και Υδάτων “ έρχεται τώρα, εσπευσμένα , από τη κυβέρνηση για να προσαρμόσει το πλαίσιο της εγχώριας αγοράς στις απαιτήσεις και στις κατευθύνσεις της Ε.Ε στα πρότυπα της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας. 

Η ένταξη του νερού στην ρυθμιστική αρχή , ενισχύει και προωθεί παραπέρα το θεσμικό πλαίσιο για τη εμπορευματοποίηση του νερού και την καθιέρωση της λογικής  κέρδος -κόστους  ως κριτήριο στη παραγωγή και στη τιμολόγηση. Ακόμα , προωθεί τη συγκέντρωση των επιχειρήσεων του νερού σε ιδιώτες -μονοπώλια, καθώς και την είσοδο των επιχειρηματικών  ομίλων στην διαχείριση του νερού , ιδιαίτερα σε περιοχές που εξυπηρετούνται από μικρές ΔΕΥΑ, όπως είναι της Πάρου αλλά και άλλων νησιών . 

Έχουμε πείρα  και βιώνουμε ήδη τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, που αντιμετωπίζει τις βασικές μας ανάγκες ως “δώρο” στους επιχειρηματικούς ομίλους, διαμορφώνοντας μια καθημερινότητα για εμάς δυσβάστακτη. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα , με την τεχνολογική ανάπτυξη να προστατευθεί ουσιαστικά το περιβάλλον και οι φυσικοί πόροι και να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες  με ποιοτικό και φθηνό νερό . Για να μην πούμε το «νερό - νεράκι», λοιπόν, χρειάζεται συνεχής αγώνας, ενωτικός, όλων  των εργαζομένων , εκπαιδευτικών ,αγροτών, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, επιστημόνων, νέων, συνταξιούχων και γυναικών - σε όλη την Ελλάδα για την κατάργηση του νομοσχεδίου  της ιδιωτικοποίησης του νερού και κάθε σχεδίου προς αυτήν την κατεύθυνση .

nero deyap02

Το νερό πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό αγαθό και να φτάνει στον λαό φθηνό, ελεγμένο και ποιοτικό. Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα αναγκαία έργα υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος με κρατική χρηματοδότηση. Να εγκριθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ΔΕΥΑ , να καλυφθούν τα κενά, και να μειωθεί το ενεργειακό τους κόστος.

Ζητάμε την απόφαση συμπαράστασης τού Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου στο δίκαιο αγώνα που κάνουμε για καλύτερη ζωή για μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Απευθυνόμαστε στη Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τού Δήμου Πάρου, να φέρει στην πρώτη συνεδρίαση ,θέμα προς συζήτηση το αίτημα όλων των Σωματείων ,Συλλόγων και φορέων τής Πάρου ,που παραβρέθηκαν στην σημερινή συγκέντρωση - ενημέρωση για το νερόκαιγια τις συνέπειες ιδιωτικοποίησης του, στην αίθουσα του ΕΠΑΛ Πάρου και διεκδικούμε την κατάργηση του νομοσχεδίου.

" ΤΌ ΝΕΡΟΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ"

Το ψήφισμα υπογράφουν τα σωματεία ,σύλλογοι και φορείς που οργάνωσαν μαζί με το σωματείο των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΠ ή παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση ενημέρωσης για τις συνέπειες ιδιωτικοποίησης του νερού.

Στην αίθουσα του ΕΠΑΛ σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΠΑΡΟΥ

-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΑΡΟΥ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΠΑΡΟΥ

-ΕΝΩΣΗ ΓΩΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

-ΕΛΜΕ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ»

-ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΟΓΕ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΡΙΑ ΛΕΥΚΩΝ

-ΜΕΑΣ ΚΩΣΤΟΥ

-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ

-ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΑΡΟΥ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ

-ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ «ΝΑΪΑΣ»

-«CLEAN BLUE PAROS»

-Ο.Φ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πάρου-Αντιπάρου

-ΡΟΚΟΝΙΔΑ ΗΛΕΚΤΡΑ -ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"

-ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ

-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ " ΠΑΡΟΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ”

Επίσης υπογράφουν οι παραβρισκόμενοι και συμμετέχοντες στην συγκέντρωση.

-OΠρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ ΔΕΥΑΠ

-ΚΑΡΑΜΑΝΕΣ ΝΙΚΟΣ Γενικός Δ/ντης ΔΕΥΑΠ

-ΚΩΒΑΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥ

-ΜΠΙΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΠΑΡΧΟΣ

-ΡΟΚΟΝΙΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΩΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥ

-ΧΑΝΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ -ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

-ΓΚΙΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ -ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Κ.Κ.Ε.

-ΑΡΓΟΥΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos