Πάρος: Ομόρφυνε η στάση του ΚΤΕΛ στις Λεύκες – Ζωγραφίστηκε με στοιχεία της τοπιογραφίας του χωριού

24 Απριλίου 2023 18:18

Εξωραΐστηκε εικαστικά η στάση του ΚΤΕΛ στην είσοδο του χωριού των Λευκών.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη στάση τα τελευταία χρόνια είχε γίνει «καμβάς» βανδαλισμού καθώς άγνωστοι ασυνείδητοι λέρωναν και ασχήμαιναν τους τοίχους της συστηματικά.

Κάτοικοι των Λευκών, εμπνεύστηκαν από την εικαστική παρέμβαση του ζωγράφου Ιωάννη Περράκη ο οποίος φιλοτέχνησε τοιχογραφίες στο Γενικό Λύκειο Πάρου, και μεταβίβασαν στο συμβούλιο του Μ.Ε.Ε.Α.Σ. Υρία Λευκών τις σκέψεις τους για ζωγραφικό εξωραϊσμό της στάσης.

Με πρωτοβουλία και ομόφωνη απόφαση του Μ.Ε.Ε.Α.Σ. Υρία Λευκών, του Προοδευτικού Συλλόγου Λευκιανών Αθήνας, της Τοπικής Κοινότητας και του Δ.Σ. του Δήμου Πάρου, τη στάση ζωγράφισε ο Ιωάννης Περράκης με στοιχεία της χαρακτηριστικής τοπιογραφίας του χωριού των Λευκών. Στο εσωτερικό, απεικονίζεται η εντυπωσιακή κορυφογραμμή με τον ανεμόμυλο, και εξωτερικά και η βουκαμβίλια και το πεύκο «υποδέχονται» τον επισκέπτη των Λευκών εξεικονίζοντας μερικά από τα πιο όμορφα στοιχεία του τοπίου της περιοχής.

leykes stassi 102

leykes stassi 103

leykes stassi 104

leykes stassi 105

leykes stassi 106

leykes stassi 107

leykes stassi 108

leykes stassi 109

leykes stassi 110

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos