Πάρος: Προβληματισμό προκαλούν υπέργειες κολώνες και εναέρια καλώδια στην παραλία της Πούντας – Ηλεκτροδοτούν την Αντίπαρο (Βίντεο)

13 Μαϊος 2023 19:59

Προβληματισμός έχει προκύψει στην περιοχή της Πούντας καθώς στην παραλία της εγκαταστάθηκαν πρόσφατα κολώνες της ΔΕΔΔΗΕ και εναέρια καλώδια, προκειμένου λόγω της εγγύτητας να ενισχυθεί μέσω Πάρου η ηλεκτροδότηση στην Αντίπαρο.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί της Αντιπάρου που ειδικά το καλοκαίρι έρχεται αντιμέτωπο με προβλήματα ανεπάρκειας στην ηλεκτροδότηση και διακοπές ρεύματος και το οποίο αναμένεται να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα του μικρού νησιού.

Ωστόσο, έχουν διατυπωθεί ορισμένες ενστάσεις λόγω κυρίως της αισθητικής όχλησης που προκαλούν οι εγκατεστημένες κολώνες και τα καλώδια. Επίσης εκτός από την αισθητική, τίθενται και ζητήματα ασφάλειας, τα οποία επιλύονται σήμερα με την προωθούμενη, σύγχρονη υπογειοποίηση στην οποία προβαίνουν αρμόδιοι φορείς.

Η ακτή της Πούντας είναι παγκοσμίως προβεβλημένη χάρη στο διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο kite surf που λειτουργεί εκεί και γίνεται πόλος έλξης για λάτρεις του αθλήματος από ολόκληρο τον κόσμο κάθε καλοκαίρι.

Όπως μας τόνισε εξάλλου ο ιδιοκτήτης του κέντρου κ. Γιώργος Γεωργουδάκης, οι υπέργειες υπάρχουσες εγκαταστάσεις σε μια σύγχρονη εποχή που το ζητούμενο είναι η υπογειοποίηση, επιφέρουν επιβάρυνση της εικόνας μιας εξαιρετικά δημοφιλούς και προνομιακής παραλίας του νησιού, η ακτινοβολία της οποίας συγκεντρώνει τα βλέμματα ενός διεθνούς κοινού που αγαπά τις θαλάσσιες δραστηριότητες και επισκέπτεται πιστά την Πάρο για να τις απολαύσει στην εν λόγω ιδανική, χάρη στον άνεμο και στον κυματισμό, ακτή.

{https://www.youtube.com/watch?v=A728qq5CIQ0}

pounta dei 102

pounta dei 103

pounta dei 104

pounta dei 105

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos