Πάρος: Πέρασε στην Ιστορία ο 10ος Διεθνής Υπερμαραθώνιος - Θέαμα, παλμός και επιδόσεις με φόντο το πανέμορφο νησί! (Bϊντεο)

28 Μαϊος 2023 15:52

Όλες οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές για την επιτυχή πραγματοποίηση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος που έλαβε χώρα στην Πάρο, το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μαΐου.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, οι συμμετοχές αθλητών πολλές και ενθουσιώδεις, η διεξαγωγή των αγώνων κύλησε ομαλά και όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Η ευγενής άμιλλα κυριάρχησε και το ζωντανό, ζωηρό θέαμα των αγωνιζόμενων που είχε παλμό και δυναμισμό, ήταν κάτι περισσότερο από εντυπωσιακά!

Όλα τα παραπάνω όμως, δεν θα είχαν την ίδια ομορφιά αν δεν είχαν γίνει μέσα στο μαγευτικό περιβάλλον της Πάρου που αποτέλεσε φυσικό σκηνικό μια αθρόας αθλητικής γιορτής, του 10ου Διεθνούς Υπερμαραθωνίου Γύρου Πάρου 54χλμ. «Φραγκίσκος Βελέντζας».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Πάρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ) και με την ενεργό στήριξη, αρωγή και αλληλεγγύη των τοπικών δημοτικών Διαμερισμάτων και των τοπικών συλλόγων φορέων του νησιού.

{https://youtu.be/habBAxRN-X4}

Διεξήχθησαν επίσης σκυταλοδρομίες 2x27 χλμ. και 4x13,5 χλμ. καθώς και αγώνας 1.000 μ. για παιδιά έως 15 ετών.

Σε όλα τα αγωνίσματα συμμετείχαν συνολικά 111 αθλητές. Στον Υπερμαραθώνιο συμμετείχαν 72 δρομείς, 4 από αυτούς αποχώρησαν κατά τη διαδρομή ενώ ο μεγαλύτερος σε ηλικία δρομέας ήταν 77 ετών.

Η άριστη διεξαγωγή των αγώνων έγινε με την κινητοποίηση και συνδρομή των τοπικών Αρχών, Λιμενικού, Αστυνομίας, ΕΚΑΒ, Ε.Ο.Δ, αλλά και πάρα πολλών εθελοντών από το νησί.

Αφετηρία και τερματισμός του Υπερμαραθωνίου ήταν η πλατεία Μαντώ Μαυρογένους στην Παροικία. Πρώτος έκοψε το νήμα ο Γιάννης Βαφειάδης με χρόνο 4:02 ώρες ενώ 4η στη γενική κατάταξη και πρώτη γυναίκα που τερμάτισε ήταν η Νεκταρία Μπούτση με χρόνο 4:46. Μάλιστα οι δύο πρωτεύσαντες, εκτός από εξαιρετικοί αθλητές είναι και ζευγάρι στη ζωή και μάλιστα, η γνωριμία τους ξεκίνησε σε προγενέστερο Υπερμαραθώνιο Γύρο Πάρου!

Η απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση, έδωσε χαρά σε συμμετέχοντες και μη, αφήνοντας στο νησί το θετικό αποτύπωμα μιας άρτιας διοργανωμένης, λαϊκής, μαζικής γιορτής που εμπεδώνει και ενισχύει το αθλητικό πνεύμα και τα ιδεώδη του αποτελώντας πρότυπο δράσης προς όφελος της κοινωνίας.

marathonios 101

marathonios 102

marathonios 103

marathonios 104

marathonios 105

marathonios 106

marathonios 107

marathonios 108

marathonios 109

marathonios 110

marathonios 111

marathonios 112

marathonios 113

marathonios 114

marathonios 115

marathonios 116

marathonios 117

marathonios 118

marathonios 119

marathonios 120

marathonios 121

marathonios 122

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos