Πάρος: Νέο, σύγχρονο αποφρακτικό μηχάνημα της ΔΕΥΑΠ υπόσχεται αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο νησί (Βίντεο)

14 Αυγούστου 2023 15:36

Αφορά το πρώτο ειδικό όχημα τέτοιου είδους για την Δημοτική Επιχείρηση και αναμένεται να βοηθήσει καθοριστικά στην αποτελεσματική συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης, τον καθαρισμό φρεατίων, των αντλιοστασίων, ενώ θα αναλάβει και κρίσιμες εργασίες στους τρείς Βιολογικούς Καθαρισμούς του νησιού.

Το όχημα είναι καινούργιο, μικτού βάρους 8,5tn και μεσαίου μεγέθους, με στόχο να μπορεί να προσεγγίζει ευκολότερα δίκτυα αποχέτευσης στους στενούς δρόμους των παραδοσιακών οικισμών του νησιού. Ο κινητήρας είναι νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO 6, ισχύος 170hp και διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Για αποφράξεις, το μηχάνημα διαθέτει μια αντλία υψηλής πίεσης 250bar με παροχή 150lt/min. Επίσης διαθέτει για αναρρόφηση μια αντλία κενού 10.000lt/min με κατάλληλους σωλήνες και ακροφύσια. Η υπερκατασκευή φέρει δύο ανεξάρτητες δεξαμενές, η μία για την μεταφορά των λυμάτων και η δεύτερη για αποθήκευση καθαρού νερού. Όλες οι λειτουργίες του γίνονται με τηλεχειρισμό για μέγιστη εργονομία και αποδοτικότητα, ενώ διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και τις διατάξεις ασφαλείας που διασφαλίζουν την προστασία των χειριστών και του μηχανήματος.

 Το κόστος της προμήθειας ανήλθε σε 334.800€ και καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΠ.»

{https://www.youtube.com/watch?v=o6NA1Tq2L7Q}

deya apofraktiko 102

deya apofraktiko 103

deya apofraktiko 104

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos