Πάρος – Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής: Συγκίνηση και ιερή κατάνυξη στο ιστορικό προσκύνημα της Παναγιάς της Πάρου (Βίντεο)

15 Αυγούστου 2023 01:12

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, με ιερή κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια, τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής ο οποίος πανηγυρίζει στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Μέγας Εόρτιος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Παρουσία πλήθους πιστών από την Πάρο, επισκεπτών του νησιού αλλά και προσκυνητών από κάθε γωνιά της πατρίδας μας που συνέρρευσαν στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγιάς της Πάρου, τελέστηκε επίσης σε κλίμα ευλάβειας η Ακολουθία της Λιτής και πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Κοιμήσεως και του Επιταφίου της Παναγίας στον περίβολο του επιβλητικού ναού.

Δέος και θρησκευτική λαμπρότητα δονούσαν την ατμόσφαιρα στον μεγαλοπρεπή ναό, το ιερό στολίδι της Πάρου και του Αιγαίου, τον αρχαιότερο σωζόμενο παλαιοχριστιανικό ναό στην Ορθόδοξη οικουμένη, αφιερωμένο στην Παναγία, που θεμελιώθηκε πριν από 17 αιώνες.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία που περιελάμβανε Μικρό Απόδειπνο και Όρθρο με τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου και Θεία Λειτουργία, με την ευσεβή παρουσία πλήθους πιστών.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, ενώ επίσης παρέστησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Ι. Παππάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος κ. Ι. Δρυμούσης, ο βουλευτής κ. Μ. Καφούρος, υψηλόβαθμα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου κ. Κ. Μπιζάς, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων του νησιού.

{https://www.youtube.com/watch?v=hKS2qF5ntbI}

{https://web.facebook.com/parianostypos.gr/videos/256777953940072}

{https://web.facebook.com/parianostypos.gr/videos/828160032358596}

dekapentaugoustos paramoni 101

dekapentaugoustos paramoni 102

{https://web.facebook.com/parianostypos.gr/videos/3570468786555272}

dekapentaugoustos paramoni 103

dekapentaugoustos paramoni 104

dekapentaugoustos paramoni 105

dekapentaugoustos paramoni 106

dekapentaugoustos paramoni 107

dekapentaugoustos paramoni 108

dekapentaugoustos paramoni 109

dekapentaugoustos paramoni 110

dekapentaugoustos paramoni 111

dekapentaugoustos paramoni 112

dekapentaugoustos paramoni 113

dekapentaugoustos paramoni 114

dekapentaugoustos paramoni 115

@parianostypos Πάρος - Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής: Ακολουθία της Λιτής - Περιφορά Ιερής Εικόνας και Επιταφίου της Παναγίας #παρος #νησις ♬ πρωτότυπος ήχος - Psts..gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos